Čakáte na lacný Google Pixel? Nedočkáte sa

Smartfóny Pixel patria cenou medzi prémiové zariadenia a ani modely s prívlastkom "a" nie sú tak cenovo dostupné, ako by si niektorí predstavovali. Na lacné dvestoeurové modely značky Pixel môžeme rovno zabudnúť.

Viceprezident spoločnosti Google pre mobilný biznis Nanda Ramachandran sa v rozhovore pre nemecký web Der Standard vyjadril k otázke o prípadných lacných Pixel smartfónoch, ktoré by mohli prísť v budúcnosti na trh. Google žiadne modely s cenovkou okolo 200 eur neplánuje vydávať. Podľa Ramachandrana by si to vyžadovalo veľa kompromisov, ktoré vzhľadom na fotoaparát, umelú inteligenciu a vysoké bezpečnostné zameranie ani neprichádzajú do úvahy. 

Spoločnosť síce myslí na výrobcov lacných smartfónov a pripravuje pre ne odľahčený systém Android Go, sama ale nad výrobou podobných low-endových zariadení neuvažuje. S príchodom nových modelov Pixel sa zvyčajne tie staršie začnú predávať za nižšiu cenu, než s akou štartovali. 

No cenové zázraky nečakajte. Minuloročný Pixel 7 začínal s oficiálnou cenovkou 649 eur, na Slovensku bola cena o 50 eur vyššia - 699 eur. Aktuálne po príchode nového Pixelu 8 sa v overených obchodoch predáva za približne 550 eur. Pixel 6 už atraktívnejšiu cenovku - 380 eur, no ide o dva roky starý model. 

Zdroj: androidpolice.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu