Beta verzia HarmonyOS je už dostupná na vybrané zariadenia

Podľa očakávania sprístupnil Huawei beta verziu svojho operačného systému HarmonyOS. Podporovaných je zatiaľ päť zariadení.

Už začiatkom novembra sa začali šíriť informácie, že Huawei zrejme vydá prvú beta verziu Harmony OS pre mobily už v decembri a aktuálne už je dostupná na stiahnutie. Pokiaľ chcete nový systém testovať, vlastníte Huawei P40, P40 Pro, Mate 30, Mate 30 Pro alebo tablet MatePad Pro, a patríte medzi skúsených používateľov, stačí sa zaregistrovať na webe developer.huawei.com a postupovať podľa pokynov. 

Dizajn i funkcie HarmonyOS vychádzajú z používateľského prostredia EMUI 11, takže na prvý pohľad veľa zmien zrejme neuvidíte. Spustíte na ňom aj Android apky, no iba tie, ktoré nevyžadujú podporu Google služieb. 

Nový systém  by sme v budúcnosti mali vidieť nielen v smartfónoch a tabletoch, ale aj v počítačoch, nositeľnej elektronike, smart televízoroch, zariadeniach IoT či v automobiloch. 

Majitelia aktuálnych smartfónov Huawei a Honor sa nemusia obávať, že im výrobca v budúcnosti na ich telefóny nový systém nanúti v niektorej z aktualizácií. Tak, ako sme písali v novembrovom článku, HarmonyOS nebude povinnou náhradou pre existujúce androidy Huawei.

Zdroj: twitte.com/HuaweiMobile

Diskusia k článku:

Začať diskusiu