Batéria v iPhone 11 Pro Max vraj dosahuje takmer 4000 mAh

Údaje sa objavili na webe čínskeho certifikačného úradu TENAA. K lepšej výdrži tak nemajú prispieť nielen softvérové opatrenia v iOS 13, ale aj reálne zvýšenie kapacity batérií tohtoročných noviniek.

Apple na predstavení nových iPhonov 11 nezabudol spomenúť ani batériu, ktorá sa mala dočkať zlepšenia. Jej konkrétne údaje samozrejme tradične neuviedol a dlhšiu výdrž prirovnal iba k vlaňajším modelom. 

Vyzerá to tak, že za lepšie výsledky nebudú zodpovedné len softvérové úpravy v iOS 13, ale aj reálne navýšenie kapacity. Podľa dokumentov čínskeho certifikačného úradu TENAA, má iPhone 11 3110 mAh batériu. Ide o nasledovníka minuloročného modelu XR, ktorý disponuje kapacitou 2942 mAh. 

iPhone 11 Pro údajne dostal 3046 mAh batériou (XS má 2658 mAh) a najväčší z trojice iPhone 11 Pro Max by mal mať takmer 4000 mAh, presnejšie 3969 mAh. Čo je v porovnaní s iPhonom XS Max, ktorý má 3174 mAh, zhruba o 20 % viac. Fotografie z rozoberania najdrahšieho modelu sa objavili už aj na internete. Údaj o kapacite má pochádzať priamo z batérie smartfónu. 

Vzhľadom na to, že reálne kusy nových iPhonov 11 sa ešte len dostanú zajtra na trh, môže ísť o údaje z testovacích vzoriek, ktoré sa od tých reálnych niekedylíšia. Nehovoriac o tom, že by mohlo ísť aj o čínske napodobeniny. TENAA okrem toho uvádza aj veľkosti pamätí RAM, ktoré podľa prvých domnienok nie sú 6 GB, ale 4 GB. Rovnaký údaj vyšiel aj z benchmarkového testu Geekbench.

Zdroj: TENAA (iPhone 11), TENAA (iPhone 11 Pro), TENAA (iPhone 11 Pro Max), Geekbench


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu