Asus Zenfone 10 je zrejme posledným modelom série. Ďalší kompakt nepríde

Informácie z prostredia výrobcu hovoria o prepúšťaní zamestnancov a rušení niektorých oddelení. Pravdepodobne sa ďalšieho výkonného a kompaktného smartfónu radu Zenfone už nedočkáme. Ostane len herná séria ROG.

Asus v júni informoval zamestnancov o vykonaní organizačnej reštrukturalizácie. Napriek prvým sľubom, že neplánuje prepúšťanie, je nakoniec všetko inak a v júli znížil počet zamestnancov PC oddelenia. Tým to neskončilo a znižovanie stavov pokračuje. 

Časť zamestnancov PC prešla do sekcie mobilných telefónov, ale nie na dlho. Stavy sa regulovali aj tu a posledné správy z interného zdroja hovoria, že nový Asus Zenfone už nepríde. Ak sa informácie potvrdia, bude Asus Zenfone 10 poslednou generáciou tejto série a výrobca sa bude sústrediť už iba na herný rad ROG. Napovedá tomu aj prechod časti zamestnancov z tímu Zenfone do tímu ROG Phone. 

Aj keď časť používateľov stále uprednostňuje kompaktnejšie smartfóny a odmieta veľké displeje, výroba malých telefónov nie je zrejme rentabilná. Predáva sa ich iba minimum. Rovnakou cestou sa vydal aj Apple, keď zrušil svoj mini model iPhonu a či sa niekedy dočkáme nástupcu iPhonu SE (2022), je otázne. Malé displeje nie sú medzi zákazníkmi v kurze a výrobcom sa neoplatí do nich investovať. 

Zdroj: finance-technews-tw

Diskusia k článku:

Začať diskusiu