Apple Watch Ultra 2

Druhá generácia hodiniek s titánovým puzdrom, 49 mm ciferníkom, watchOS 10, procesorom S9, 64 GB pamäťou, meraním zdravotných funkcií, detektorom pádu a nehody, vysokou odolnosťou, možnosťou potápania a 36-hodinovou výdržou batérie.

Základné parametre:

OS: watchOS 10

čipset: S9 SiP, 64-bit.

procesor: dvojjadrový, W3 wireless chip; U2 chip (Ultra Wideband)

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz, UMTS 900 / 2100 MHz, LTE 800 / 1800 / 2100 / 2600 MHz (frekvencie LTE v Európe), úba eSIM model

rozmery: 49 x 44 x 14,4

hmotnosť: 61,4 gramov 

displej: 49 mm, LTPO OLED, 410 x 502 b., Always on Retina, haptická odozva, 3000 nitov, zafírové sklo

pamäť: 64 GB 

globálny prenos dát: 2G, 3G, 4G / LTE (iba eSIM)

lokálny prenos dát: Bluetooth 5.3, Wi-Fi, NFC,

ostatné: GPS, Glonass, Galileo, QZSS, snímač tepu srdca, EKG záznam, SpO2, detektor pádu, detektor nehody, kompas, teplomer, výškomer, zvýšená odolnosť voči vode (IP6X, MIL‑STD 810H, EN13319, WR 100), gesto poklepania, dva reproduktory, 3x mikrofón, siréna

batéria: pravdepodobne 542 mAh, rýchle nabíjanie, bezdrôtové nabíjanie, výmena v servise 

Neobsahuje/nepodporuje: fyzický slot na SIM kartu, fotoaparát, audio jack, infraport

Pravdepodobná cena a dostupnosť na Slovensku: 899 eur / 22. september 2023

Najnovší model prémiových smart hodiniek pre náročných používateľov opäť prinášajú kvalitné materiály (titánové puzdro, zafírové sklo), vysokú odolnosť aj v extrémnych podmienkach, rovnaký dizajn a dlhšiu výdrž na jedno nabitie oproti tradičným Apple Watch. Oproti predchádzajúcej generácii Watch Ultra si polepšili v maximálnom jase, dostali nový, výkonný čip S9 a ponúkajú nové ovládanie gestami. 

Funkcia double tap umožňuje dvojitým ťuknutím ukazováka o palcom o seba prijať hovor, ovládať prehrávanie videí, počúvanú hudbu a zvládnete tak rýchlo vypnúť aj nastavený budík. Bočné akčné tlačidlo slúži k rýchlemu ovládaniu rôznych funkcií, ktoré si tam nastavíte. Napríklad novú sirénu. Siréna vydáva 86-decibelový zvuk na privolanie pomoci, ktorá je počuť na vzdialenosť 180 metrov. 

Pribudol druhý reproduktor, ktorý podľa výrobcu pomáha pri vyššej hlasitosti hovorov. Zostava troch mikrofónov pomáha vo veternom počasí a špeciálny adaptívny algoritmus vyberá ten mikrofón, ktorý v danom okamihu sníma najlepší zvuk. V bočnej stene konštrukcie sa nachádza hĺbkomer, ktorý v reálnom čase meria hĺbku až do 40 metrov a ukazuje teplotu vody. 

Apple Watch Ultra 2 ponúknu 49 mm OLED Retina displej s jemným rozlíšením 410 x 502 pixelov s jasom až 3000 nitov, takže by mala byť zaručená ešte lepšia čitateľnosť aj na priamom slnku. Hodinkám nechýba monitoring zdravotných funkcií vrátane záznamu EKG, ani detekcia pádu a možnosť tiesňového volania SOS. Pomocou pohybových senzorov a pokročilého algoritmu dokážu Apple Watch rozpoznať vážnu autonehodu pomocou a zavolať pomoc. 

Hodinky sú vhodné aj pri potápaní, využívajú hĺbkomer a aplikáciu Depth, ktorá zobrazuje čas, aktuálnu hĺbku, teplotu vody, trvanie pod vodou a maximálnu dosiahnutú hĺbku. Sú tiež certifikované podľa EN 13319, čo je medzinárodne uznávaný štandard pre príslušenstvo na potápanie. 

Na inštaláciu aplikácií, uloženie hudby pre počúvanie v offline režime a fotografií poslúži 64 GB vnútorná pamäť. Oproti predchádzajúcej generácii stúpla na dvojnásobok. Vo výbave nechýba Bluetooth 5.3, Wi-Fi ani NFC na bezkontaktné platby hodinkami. Operačným systémom je watchOS 10. Výdrž pri bežnom používaní je podľa Applu 36 hodín na jedno nabitie. 

Apple Watch Ultra 2 sa začnú predávať od 22. septembra za odporúčanú cenu 899 eur, čo je o sto eur menej než pred rokom. Na výber sú vo viacerých farebných verziách a rôznych remienkoch.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu