Apple vydal iOS 14.2 a iPadOS 14.2

Najnovšia verzia operačného systému pre iPhony a iPady prináša viacero noviniek, medzi nimi detekciu osôb a určenie ich vzdialenosť od vás.

Inštalačný balíček, ktorý má pre Apple iPhone 11 takmer 4,5 GB veľkosť, ponúka okrem opráv nahlásených chýb aj množstvo vylepšení či nových funkcií. Pripravte sa na 117 nových emotikonov, nové pozadia aj nové ovládacie prvky pre AirPlay. Pribudli aj ďalšie možnosti pripojenia pre HomePod.

Zaujímavou funkciou je detekcia osôb vo vašom okolí a ich meranie vzdialenosti pomocou senzoru LiDAR, ktorým disponujú iPhony 12 Pro a 12 Pro Max. 

Novinka je určená najmä slabozrakým používateľom a nájdete ju v menu v časti Prístupnosť. Skener rozpozná osoby pred vami a hlasový asistent oznámi približnú vzialenosť. V Skratke prístupnosti si môžete detekciu osôb nastaviť na trojité stlačenie bočného tlačidla. 

Update pre iOS a iPadOS je dostupný už niekoľko dní a systém by ho mal ponúknuť automaticky. Prípadne ho môžete vyhľadať po otvorení položky Všeobecné -> Aktualizácia softvéru.


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu