Apple vydal aktualizáciu iOS 13.2. Prináša Deep Fusion

Očakávaná funkcia fotoaparátu, ktorú Apple predstavil už počas uvedenia nových iPhonov, sa konečne reálne dostáva na zariadenia série 11.

Najnovší iOS 13.2 prináša opravy zistených chýb systému a ďalšie vylepšenia. Medzi hlavné novinky patrí Deep Fusion - funkcia na spracovanie obrazu, ktorá využíva neurónový engine čipu A13 Bionic. Výsledkom majú byť fotografie bohaté na detaily s potlačením šumu snímané pri nedostatku svetla. 

Počas fotografovania sa zachytí viacero snímok s rôznou expozíciou a ich analýzou po jednotlivých pixeloch sa spoja najkvalitnejšie časti do jednej výslednej fotografie. Určite nielen my v redakcii sme sa potešili ďalšej novinke - možnosti meniť rozlíšenie videa priamo v aplikácii fotoaparátu. Deep Fusion aj zmena rozlíšenia videa sa týkajú iba iPhonov série 11. 

Medzi ďalšie nové funkcie patria aktualizované a nové emotikony, oznamovanie správ v AirPodoch, zabezpečené video v HomeKite, podpora routerov v HomeKite a nastavenia súkromia pre Siri s možnosťou vymazať históriu. Pribudla aj podpora pre nové AirPody Pro s potlačením hluku.

Systém by mal update ponúknuť automaticky, prípadne ho môžete vyhľadať po otvorení položky Všeobecné -> Aktualizácia softvéru. Pre iPhone 11 má veľkosť 575 MB. 

Diskusia k článku:

Železomej29.10.2019 - 11:02 Trvalý odkaz

Tak som včera pred aktualizáciou odfotil obývačku a tak takú istú fotku po aktualizácii. Za rovnakých svetelných podmienok a z rovnakej pozície. Osvetlenie bolo umelé.
A teraz som porobil nejaké výrezy z tých dvoch fotiek a je tam dosť viac detailov a menej šumu s Deep Fusion.. (takže nekecali, čo som rád).
Také malé zistenie je, že hlavne to je vidno na vyrezoch objektov ktoré sú na fotke v tieni alebo je na nich menej svetla, tam je rozdiel zlepšenia dosť badateľný.

Škoda, že sa sem nedajú pridať fotky.. ale to je dobrý tip pre Richarda :-) aby spravil porovnanie iphone 11 bez Deep Fusion a s..

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy29.10.2019 - 15:07 Trvalý odkaz

uploadni ich niekam a ukaznam, som zvedavý.

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne30.10.2019 - 07:06 Trvalý odkaz

imgur.com je fajn bezplatne ulozisko. Tiez som zvedavy :)

Železomej30.10.2019 - 17:56 Trvalý odkaz

Chlapci snáď mi dnes vydá čas a pozriem sa na to :-)

Celá diskusia 4 príspevky