Apple vydal aktualizáciu iOS 13.1 a iPadOS 13

Majitelia tabletov iPad museli čakať na novú verziu systému o pár dní dlhšie než používatelia iPhonov. Pre tých včera Apple vydal prvý update iOS 13. Len päť dní od jeho oficiálneho vydania už opravuje prvé chyby.

Približne týždeň po premiére novej série iPhonov 11 a piatej generácie hodiniek Watch, spustil Apple aktualizáciu na iOS 13 a watchOS 6. Od včerajšieho večera môžu majitelia iPhonov aktualizovať na novší iOS 13.1, ktorý prináša rôzne vylepšenia a opravy chýb. 

Zmeny nájdeme v aplikácii AirDrop, Skratky budú navrhovať automatizácie prispôsobené vašej dennej rutine a v Mapách môžete zdieľať čas príchodu už aj počas cesty. Vylepšenia sa dočkala aj správa batérie. Časť, v ktorej Apple vymenoval opravy chýb, je naozaj rozsiahla.

Kompletný zoznam sa dočítate v našich screenoch. 

Inštalačný balíček pre iPhone 11 má veľkosť necelých 500 MB. Na jeho stiahnutie odporúčame použiť stabilné Wi-Fi pripojenie. Systém by mal update ponúknuť automaticky, prípadne ho môžete vyhľadať po otvorení položky Všeobecné -> Aktualizácia softvéru.

Tablety prvýkrát získajú vlastný systém oddelený od iPhonov, preto ho aj Apple pomenoval iPadOS. Je prispôsobený veľkým displejom, prináša novú domácu obrazovku, prepracovanejšie ovládanie dotykovým perom Pencil, vylepšenú prácu s viacerými oknami jednej aplikácie a po dlhých rokoch má pribudnúť podpora USB diskov, čítačiek kariet a fotoaparátov. 

Tabletové Safari dostane klávesové skratky a download manažéra stiahnutých súborov. iPadOS sľubuje presnejšie posúvanie kurzora, rýchlejšiu orientáciu v dokumentoch a copy & paste gestá trojicou prstov.

Diskusia k článku:

Peter27.09.2019 - 14:54 Trvalý odkaz

Zdravím, mám na vás jednú otázočku. Mám v iPade nainštalovanú iPadOs Beta.
Ako čítam, tak už by mala byť originál iPadOs 13. Ako dostanem iPadOs 13 do iPadu? Lebo mi písalo, že mám aktualizáciu na iPadOs 13.4 Beta a keď som to dal nainštalovať tak mi už píše, že žiadne ďalšie aktualizácie nie sú dostupné. Prvý krát som skúšal BETU, takže teraz neviem či mi samo ponúkne aktualizáciu na 13 (noBeta) alebo treba to nejako "vyvolať". Mám 1,5 ročný iPad, takže podporovaný je. Ďakujem za info :)

Peter27.09.2019 - 15:02 Trvalý odkaz

Už som si asi poradil, trebalo vymazať používateľský BETA PROFIL, reštartovať iPad a následne mi prišla aktualizácia na iPadOS 13.1.

Celá diskusia 2 príspevky