Apple sprístupnil aktualizáciu iOS 14.5 a watchOS 7.4

Jednou z najväčších noviniek novej verzie operačného systému je odomykanie iPhonou s Face ID pomocou hodiniek Apple Watch.

Už koncom februára sme vám priniesli článok, že iOS 14.5 prinesie odomykanie iPhonu pomocou Apple Watch. Využijete ju najmä vtedy, ak iPhone nerozpozná vašu tvár kvôli nasadenému rúšku. Keď budete mať na ruke Apple Watch, pocítite haptickú odozvu a na displeji hodiniek sa objaví správa, že iPhone sa pomocou nich odomkol.

Na využívanie novej funkcie je podmienkou mať nainštalovanú novú verziu watchOS 7.4, ktorá vyšla spolu spolu s novým iOS 14.5. Novú funkciu sprístupníte v nastaveniach Face ID. Apple Watch musia byť nasadené na ruke, odomknuté a mať povolené zabezpečenie kódom. 

Súčasťou nového systému pre iPhony je aj podpora pre lokalizačný prívesok AirTag, pribudlo nastavenie súkromia tak, aby ste mohli určiť, ktoré aplikácie budú môcť sledovať avše aktivity v apkách a na webstránkach iných spoločností.

Okrem toho prináša watchOS 7.4 aj podporu AirPlay 2 pre používateľov služby Apple Fitness+, ktorá ale v našej krajine nie je zatiaľ dostupná. Pri sledovaní času umývania rúk máte teraz na výber odpoveď, prečo proces umývania trval kratší čas, než je odporúčaných 20 sekúnd. 

Systém by mal update ponúknuť automaticky, prípadne ho môžete vyhľadať po otvorení položky Všeobecné -> Aktualizácia softvéru. Hodinky aktualizujete cez aplikáciu Watch. 

Diskusia k článku:

Profile picture for user grabec.tibor@gmail.com

TBK29.04.2021 - 11:29 Trvalý odkaz

Cakal som na ofiko a zatial si pochvalujem. Odblokovanie s ruskom prostrednictvom Apple watch funguje bezchybne, ziadne sekanie, baterka ma obvyklu vydrz, len bolo treba urobit hromadnu aktualizaciu apiek. Este cakam na Airtag..

Celá diskusia 1 príspevok