Apple Pencil zrejme v budúcnosti dostane podporu dotykových gest

Cieľom nového patentu je, aby mohlo dotykové pero prebrať plné ovládanie nad iPadom. Spomína implementáciu pokročilých gest, o ktoré sa postará dotyková plocha.

Dotykové pero od Applu je výborným pomocníkom pri používaní iPadu. Zároveň ide o jeden z najpokročilejších stylusov. Podporuje aj niektoré zo základných gest, ako napríklad dvojité poklepanie na samotné pero.

Tieto funkcie chce výrobca posunúť ešte ďalej, aspoň podľa aktuálneho patentu. Hovorí o novej generácii Apple Pencil s podporou pokročilejších gest. 

Patent popisuje dotykové pero s flexibilnou dotykovou plochou, ktorá dokáže rozpoznať rôzne gestá v závislosti od umiestnenia vášho prsta. Jedným z nich je napríklad rolovanie.

Detail uvádza, že používateľ, ktorý drží pero, nebude schopný interakcie s obrazovkou druhou rukou. Perom bude možné plnohodnotné ovládanie, ktorému pomôže implementácia pokročilých gest. 

Ďalší, ešte ambicióznejší patent opisuje ceruzku, ktorá má v špičke fotoaparát a pokročilý haptický engine. Jeho úlohou bude simulácia pocitu kresby na papier. Fotoaparát bude môcť zaznamenať rôzne typy povrchov a pri kreslení ich detailne zobraziť na obrazovke iPadu. 

Zatiaľ však ide iba o patent, ktorý sa môže, ale nemusí dočkať finálnej podoby.

Zdroj: appft.uspto.gov


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu