Apple na displeje iPhonu ukrýva QR kód, ktorý mu šetrí miliardy dolárov. Na čo slúži?

Displej iPhonu ukrýva QR kód, na ktorý sa pozeráte denne a predsa ste si ho nikdy nevšimli. Apple ho navrhol v roku 2020 a je jednou z najdôležitejších súčastí výroby.

Súčiastky iPhonov sú plné QR kódov, ktoré jasne vidíte v prípade, že smartfón od Applu rozoberiete. Obsahujú výrobné informácie každého dielu a výrobca ich využíva na to, aby jasne deklaroval pôvod komponentov. Vedeli ste však, že jeden QR kód ukrýva aj displej iPhonu a pozeráte sa naň každý deň?

Internet aktuálne obletel nový report od portálu The Information, ktorý podrobne opisuje, ako Apple od roku 2020 umiestňuje na displeje iPhonov tajný QR kód. Ak vlastníte model SE (2020) a novší je veľmi pravdepodobné, že sa nachádza aj na vašej obrazovke. Nevšimli ste si ho však preto, že je veľmi miniatúrny a nedá sa vidieť voľným okom. Podľa The Information sú tieto QR kódy vyrezávané do displejov v rôznych fázach výrobného procesu. 

Údajne sú veľké ako zrnko piesku a Apple ich využíva na to, aby mu pomohli odhaľovať a predchádzať výrobným chybám. Miniatúrne QR kódy umožňujú ešte v továrni presne sledovať množstvá dodaných displejov. Zároveň má vďaka nim výrobca prehľad aj o defektoch, ktoré vznikajú počas výroby. Môže tak lepšie kontrolovať svojich dodávateľov a optimalizovať výrobu, čím ušetrí miliardy dolárov. Pre Apple tak ide o jednu z kľúčových výrobných techník, vďaka ktorej dokáže maximalizovať svoj profit. 

Zdroj: theinformation.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu