Apple iPhone 12 mini sa cez MagSafe nabíja pomalšie než ostatné modely

Výrobca na webe podpory odhalil, že najmenší z nových iPhonov bude mať oproti súrodencom malú nevýhodu. Pomalšie bezdrôtové nabíjanie cez magnetickú Apple nabíjačku.

Pri uvedení novej série iPhonov 12 sa Apple pochválil novou technológiou nabíjania pomocou bezdrôtovej nabíjačky MagSafe, ktorá využíva magnet zabudovaný v zadnej stene telefónu na pevné a presné uchytenie. 

MagSafe podporuje 15 W bezdrôtové nabíjanie, ktoré však môžu využiť len tri modely zo štyroch iPhonov 12. Najmenší iPhone 12 mini má k dispozícii maximálne 12 W bezdrôtové nabíjanie.

Na zabezpečenie najvyšieho výkonu pri nabíjaní odporúča Apple najskôr zapojiť MagSafe do elektrickej siete a až potom pripojiť iPhone. V opačnom prípade sa môže telefón nabíjať pomalšie. 

Nabíjačka MagSafe má európsku cenovku 45 eur, v balení dostanete okrem nabíjačky iba USB-C kábel. Adaptér nie. Ten si musíte dokúpiť. Odporúčaný príkon adaptéra je 9V / 2,22 A alebo 9V / 2,56 A a vyšší. Použiť môžete napríklad 20 W Apple USB-C nabíjačku, ktorá bola súčasťou balenia minuloročnej série iPhone 11 Pro, prípadne si ju dokúpiť za 25 eur. Tým ale celková cena vzrastie na 70 eur. 

Nabíjačka MagSafe je kompatibilná aj s ostatnými iPhonmi a príslušenstvom, ktoré ponúkajú bezdrôtové nabíjanie. Rýchlosť nabíjania je však nižšia než pri iPhonoch 12. 

Zdroj: apple.com/cz

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease05.11.2020 - 22:43 Trvalý odkaz

Enviro chobotina za 70€
No nekup to🤔

Celá diskusia 2 príspevky