Apple Find My už podporuje aj zariadenia tretích strán

Služba, ktorú môžu majitelia Apple zariadení využiť na vyhľadávanie svojich registrovaných produktov, je už oficiálne sprístupnená aj pre zariadenia tretích strán.

Začiatkom marca sme vám priniesli informáciu, že vás Apple upozorní na sledovanie, ak budete mať pri sebe neznámy GPS prívesok. Novinka sa objavila v beta verzii iOS 14.5. V dolnej lište pribudli okrem možnosti vyhľadať blízkych priateľov a zariadenia (iPhone, iPad, Watch, Mac) aj iné predmety. 

Zároveň sa v nastaveniach objavila možnosť povoliť Bezpečnostné upozornenie predmetu. Ide o hlásenie na neregistrovaný lokátor, ktorý by vám niekto mohol bez vášho vedomia podstrčiť do tašky, aby sledoval, kadiaľ sa pohybujete. 

Medzi prvé produkty, ktoré budú fungovať s aplikáciou Find My, patria výrobky spoločností Belkin (TWS slúchadlá), Chipolo (lokalizačný prívesok) a VanMoof (e-bicykle). V apke Find my budú k dispozícii začiatkom budúceho týždňa. Ďalší výrobcovia budú postupne pribúdať.

Službu budú podporovať zariadenia zaradené do programu Made for iPhone (MFi) a musia niesť označenie "Works with Apple Find My".

Zdroj: apple.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu