Aplikácia PocketVision od Honoru pomáha ľuďom so zrakovým postihnutím

Honor si pri vývoji aplikácie vzal na pomoc umelú inteligenciu. PocketVision využíva AI v kombinácii s technológiou štvoritého fotoaparátu v modeloch Honor 20 a Honor 20 Pro, ktorý je tu alternatívou nahradzujúcou lupy a iné pomôcky na čítanie.

Podľa World Health Organization sa odhaduje, že približne 1,3 miliardy ľudí žije s nejakou formou zrakovej poruchy. Čím ďalej viac spoločností si to uvedomuje a snaží prísť s vlastným riešením, ako týmto ľuďom pomôcť pri prekonávaní bariér. 

Na Slovensku sa ľuďom so sluchovým a zrakovým postihnutím venuje napríklad Telekom, ktorý začal v lete ponúkať špeciálny softvér COrvus spolu s cenovo zvýhodneným paušálom. Viac sme sa ponuke venovali v júlovom článku

Nezaostáva ani Samsung, ktorý pred dvomi rokmi uviedol na trh aplikáciu, ktorá v spolupráci a okuliarmi pre virtuálnu realitu slúži ako zraková pomôcka. Dočítate sa o nej v článku Aplikácia Relúmĭno spolu s Gear VR pomáha zrakovo postihnutým.

{"preview_thumbnail":"/sites/fony.sk/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/1d6a423143b34d21847b00e6a5c47403.jpg?itok=UMM3nNuK","video_url":"https://twitter.com/Honorglobal/status/1169988627205521410","settings":{"responsive":0,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Embedded Video (854x480)."]}

Teraz sa pridáva aj Honor. Aplikácia PocketVision bola vyvinutá spoločnosťou Eyecoming a ponúka tri kľúčové režimy, ktoré ľuďom pomáhajú pri čítaní. 
Režim prevodu textu na reč využíva AI technológiu Honoru HiAI a technológiu optického rozpoznávania znakov (OCR) k rýchlejšiemu a presnejšiemu prevodu obrázkov na reč. Následne na tomto základe jednoduchšie prerozpráva text z kníh, dokumentov, ponúk a ďalších.
Zoomovací režim využíva 8 Mpix teleobjektív Honoru 20 Pro pre maximálnu ostrosť. Taktiež dokáže na zariadení priblížiť text pomocou tlačidiel hlasitosti, takže aj to najmenšie písmo môže byť zväčšené, menej rozmazané a čitateľnejšie. Honor 20 teleobjektív nemá, preto v tomto režime ponúka iba digitálny zoom, nie optický ako Honor 20 Pro. 
Režim negatívneho obrazu poskytuje farebné filtre pre vylepšenie textu a zvyšuje kontrast tlačených materiálov pre ľudí, ktorí majú problém vidieť niektoré farby.

Aplikácia je dostupná iba cez obchod Huawei App Gallery. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu