Android 14 s One UI 6 dostáva už aj lacný Samsung Galaxy A14 5G

Jeden z najlacnejších modelov Samsungu a obľúbený smartfón zákazníkov mobilných operátorov dostáva aktualizáciu na najnovšiu verziu Androidu.

Posledné týždne dostalo najnovšie používateľské prostredie One UI 6, ktoré beží nad Androidom 14, viacero modelov smartfónov a tabletov Samsung Galaxy. Teraz prišiel rad aj na lacný Samsung Galaxy A14 5G. Jeho LTE verzia príde na rad o niečo neskôr.

Nové prostredie One UI 6 ponúka vynovený dizajn so širšou možnosťou úprav. Prepracovaný je panel s prístupom k najpoužívanejším funkciám a po stiahnutí lišty sa v pravom hornom rohu obrazovky objaví ikona s rýchlou možnosťou prispôsobenia. 

Novinkou je možnosť nastaviť si rôzne uzamknuté obrazovky podľa konkrétnych režimov a rutín, pribudol vlastný widget pre fotoaparátu s rýchlym výberom konkrétneho režimu a miesta uloženia, a aplikácia fotoaparát dostala i nové funkcie. Opäť sa nezabudlo ani na zabezpečenie súkromia a uložených dát. 

Inštalačný balíček má objem takmer 2 GB, a tak na jeho stiahnutie odporúčam použiť stabilné Wi-Fi pripojenie. Ak ste zvedaví, kedy dorazí na vaše Galaxy zariadenie najnovšia verzia One UI 6, prečítajte si tento článok

Zdroj: sammobile.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu