Aktualizácia grafických čipov príde na Pixel 4 a vybrané Samsungy

Nový nástroj od Googlu umožní vývojárom pripravovať aktualizácie GPU, ktoré pomôžu lepšie optimalizovať výkon v hrách a ponúknu rôzne ďalšie výhody. Pri podpore sa spomínajú smartfóny Galaxy S10, Note 10 a Pixel 4.

Koncom roka sme vás informovali, že Adreno v nových Snapdragonoch sa bude aktualizovať ako grafické karty na PC. Konkrétne išlo o čipy Snapdragon 765 a 865.

Teraz Google predstavil svoj nový nástroj Android GPU Inspector, ktorý vývojárom umožní vyladiť a lepšie optimalizovať výkon hier prostredníctvom OTA aktualizácií cez Google Play. 

Novinka pracuje s čipmi Adreno a Mali. Počiatočný zoznam podporovaných smartfónov tvoria Pixel 4, Samsung Galaxy Note 10 a Galaxy S10. V prípade Samsungu to platí pre čip Exynos aj Snapdragon. Google dodáva, že zoznam podporovaných telefónov čoskoro rozšíri. 

Podľa Qualcommu má nový optimalizačný nástroj znížiť zaťaženie grafického čipu až o 40 %. Zároveň má hráčom poskytnúť rýchlejšiu snímkovú frekvenciu a zlepšenie životnosti batérie. Google a Qualcomm už spolupracujú s niekoľkými hernými štúdiami, vrátane Gameloftu a Blizzard Entertainment. Prvá sada aktualizácií sa očakáva niekedy koncom roka. 

Zdroj: Qualcomm


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu