Samsung Galaxy S6 a S6 edge môžu mať rozdielne fotografické snímače

Nie je to prvýkrát, kedy niektorý výrobca použil vo svojich telefónoch komponenty rôznych značiek. Môže to byť napríklad z dôvodu, že pôvodný dodávateľ nestíha plniť objednávku alebo naopak, komponentov vlastnej výroby nemá dostatok, a tak hľadá výpomoc u konkurencie.

Medzi aktuálnymi high-endmi Samsungu sú hlavne dizajnové rozdiely, no jedna z odlišností sa týka aj použitého fotografického čipu. V smartfónoch sú použité dva druhy 16-megapixelových snímačov - jeden od Samsungu (ISOCELL) a druhý od Sony (Sony IMX240) a treba povedať, že obidva sú výborné.

A čo na to Samsung? Na stránke sammobile.com nájdeme nielen oficiálne vyjadrenie výrobcu, ale aj porovnávacie snímky.

Samsung použitie snímačov od rôznych dodávateľov potvrdil, no jedným dychom dodáva, že všetky technológie používané vo výrobkoch Samsungu spĺňajú prísne globálne štandardy kvality a výkonu:

”The Galaxy S6 and S6 edge utilize camera sensors from several different vendors. Like all of the technology used in our products, they meet our strict global quality and performance standards.”

Rozdiel v kvalite fotografií zhotovených rozdielnymi snímačmi je pre bežného používateľa takmer nepostrehnuteľný a i “fajnšmekr” zbadá len veľmi malé odlišnosti. Stále platí, že fotoaparáty prémiových modelov radu Galaxy patria k tomu najlepšiemu na trhu.

ikona

Základné info: Samsung Galaxy S6 (SM-G920F)Nová vlajková loď s kovovou unibody konštrukciou bez slotu na pamäťové karty, s 5,1'' QHD displejom, OS Android 5.0, osemjadrovým procesorom, 16 Mpix fotoaparátom s optickou stabilizáciou, plnou dátovou konektivitou, snímačom tepu srdca i odtlačkov prstov a 2 550 mAh batériou.

ikona

Samsung Galaxy S6 edge - výstredný za každú cenuRecenzia prevratného mobilu s krásnym 5,1'' displejom zahnutým po obidvoch stranách, výborným fotoaparátom a nekompromisným výkonom. Zamrzí však cena a výdrž.

Zdroj: sammobile.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu