O dva týždne konferencia Apple WWDC, dočkáme sa aj iOS 9

Od 8. do 12. júna sa v San Franciscu uskutoční konferencia Apple WWDC 2015. Na nej by sme sa mali dočkať nových verzií iOS a OS X.

Samozrejme, že s blížiacim sa termínom akcie sa internetom šíria aj správy, čoho sa na nej asi dočkáme. Server 9to5mac.com napríklad informoval o zameraní iOS 9 aj na staršie zariadenia. iPhone 4S napríklad s iOS 8 nefunguje najlepšie. Majitelia iPadov sa zrejme dočkajú zobrazenia dvoch aplikácií naraz na jednej obrazovke. Na iPhonoch s iOS 9 vraj môžete zabudnúť na Jailbreak, rozšírenia funkcií sa má dočkať iCloud (drive). Do Apple Maps pribudne verejná doprava, čo sa zíde najmä na vašich potulkách svetovými metropolami. Podržanie prsta na ikone Wi-Fi alebo Bluetooth v spodnej lište by nás mohlo konečne dostať do nastavení danej funkcie, ale to už iba snívame.

Tak či onak, aby bolo jasné, už o dva týždne sa dozvieme, čo si do našich iOS zariadení budeme môcť stiahnuť niekedy v závere leta.

Čo dnes vieme o iOS 9?

- termín predstavenia (8 - 12. 6. 2015, Worldwide Developer Conference)

- reálne využitie (inštalácia) pravdepodobne až v septembri

- zameria sa nielen na nové, ale aj na staršie zariadenia s procesorom A5 (iPhone 4S, iPad mini)

- zvýšená bezpečnosť (Rootless systém bez narušenia Jailbreak-om, bezpečnejšie Wi-Fi)

- optimalizácia priestoru pre inštaláciu (bude vyžadovať menej voľného miesta na update než iOS 8, ktorý si mnohí používatelia 8 GB a 16 GB iPhonov neaktualizovali kvôli nedostatku miesta v zariadení)

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 26.05.2015 - 14:21

Hneď mi napadla súvislosť medzi bezpečnosťou, optimalizáciu na staršie zariadenia a nemožným jailbreakom. Takto sa sa elegantne zbavia časti "warezákov", ktorý majú väčšie práva akoby si Apple želal :D

Celá diskusia 1 príspevok