Samsung Jet (Samsung S8000)

RECENZIA high-endu Dotykový 3G mobil s 5 Mpix fotoaparátom s AF, LED bleskom, podporou HSDPA, Wi-Fi, GPS, 3,5 mm konektorom a 800 MHz CPU.

Základné parametre:

konštrukcia: klasická,

OS: vlastný, TouchWIZ UI 2.0,

procesor: 800 MHz, Samsung 6410

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz + UMTS + HSDPA

rozmery: 109 x 54 x 12 mm,

hmotnosť: 94 gramov (zistená: ???)

displej: AMOLED, dotykový, 16 777 216 farieb, 800 x 480 b., 40 x 67 mm, uhlopriečka 78 mm (3,1''), widgety,

fotoaparát: 5 Mpix (2560 x 1920 b.), LED blesk, autofókus, záznam videí (720 x 480b., 30 FPS),

pamäť: 2 GB + microSD (do 16 GB), 2 000 kontaktov, 500 SMS,

správy: SMS, MMS, e-mail, RSS,

globálny prenos dát: GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA (do 3,6 Mbps),

lokálny prenos dát: Bluetooth 2.1 + EDR, kábel (microUSB), mass storage (online), Wi-Fi,

hudba: MP3/AAC prehrávač, 3,5 mm konektor (adaptér s mikrofónom v balení), FM rádio (s RDS a Radio Text), A2DP, rozpoznávanie hudby,

ostatné 1: Java, minimalizácia (Java) aplikácií, multitasking, internetový prehliadač Samsung Doplhin, videohovor,

ostatné 2: prehliadač dokumentov Picsel Viewer, GPS, blogovanie, akcelerometer, TV out,

batéria: Li-Ion, 1100 mAh

výdrž: do 450 min. hovoru / 400 h pohotovosti,

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg)

Neobsahuje/nepodporuje:

aktívny pohotovostný režim, xenónový blesk, aktívny kryt objektívu, HSUPA,

Softvérová verzia testovaného telefónu:

nefinálna

Obsah balenia:

mobil, batéria, microUSB nabíjačka, microUSB kábel, stereo slúchadlá s ovládaním hlasitosti, potrebné dokumenty.

fotkafotkafotkaVšetky fotky nájdete v našej Galérii!

Samsung sa rozhodol pre výraznú ofenzívu na poli mobilných telefónov s dotykovým ovládaním. Jeden model nasleduje ďalší a vždy sa jedná o veľmi zaujímavé kúsky. Medzi špičku patrí aj Samsung S8000 Jet.

je smerovaný k absolútnej jednoduchosti. Pravidelné tvary sú na správnych miestach zaoblené, aby aj držanie bolo príjemné. Konštrukčne sa nedá novinke nič vyčítať. Všetky časti sedia na svojom mieste, vôľa a praskanie sú pojmy, ktoré Samsung nepozná. Konštrukčným materiálom je iba plast, vďaka čomu má S8000 výbornú hmotnosť. Rozhodne som bol však sklamaný z lesklých materiálov, ktoré jednoducho musíte udržiavať v čistote. Veľmi zaujímavo je riešený , ktorý pripomína aktuálnu ponuku LCD televízorov tohto výrobcu. Objavíte tu aj otvor pre reproduktor a, samozrejme, fotoaparát. Pod krytom objavíte aj slot na SIM a pamäťovú kartu. Vždy ho musíte vylúpnuť, no nie je to nijak náročný úkon. Na sa nachádza dvojité tlačidlo ovládania hlasitosti, je na prvky podstatne bohatšia. Spúšť fotoaparátu je spojená s tlačidlom vyvolania 3D Media Gate ponuky, v hornej časti ešte objavíte zámok ovládacích prvkov. Na rozhodne poteší štandardný 3,5 mm a ukrytý microUSB konektor, ktorý slúži na pripojenie dátového kábla, TV kábla alebo nabíjačky.

Ovládacím prvkom je

, pod ktorým sídli dvojica na ovládanie hovoru a akási kocka v strede. K jej funkcii sa postupne dostaneme. Displej je jednoducho výborný. Jeho uhlopriečka (78 mm) je o niečo väčšia než v prípade LG Arena. Rozlíšenie 800 x 480 bodov a zobrazenie viac než 16 miliónov farieb majú prakticky totožné. Hlavný rozdiel je však v použitej technológii, čo v prípade Samsungu znamená: AMOLED. Farby sú úžasné, kontrast výnimočný, čierna je prakticky dokonalá...odporúčam zhliadnuť na vlastné oči. V tomto smere je skutočne ťažké hľadať konkurenta. Aj čitateľnosť na slnku je dostatočná, jas si môžete nastaviť manuálne v piatich úrovniach, prípadne môžete nechať všetko na senzore okolitého svetla. Dotykové ovládanie je prispôsobené použitiu prstov, no Samsung S8000 Jet umožňuje aj použitie stylusu. Akýkoľvek spôsob použijete, tak vás určite poteší výborná presnosť. Na zadávanie textu môžete použiť niekoľko spôsobov. Základom je rozmerná a tri druhy rozpoznávania písma. Akonáhle však otočíte mobil na šírku, tak sa pred vami ukáže virtuálna . Písanie na nej je vďaka presnosti displeja skutočne výborné. Ja som počas testovania používal najčastejšie práve prvú a poslednú spomínanú možnosť.

Použitý vlastný operačný systém s nadstavbou TouchWIZ UI sa tentokrát prezentuje v druhej verzii. Zmien je viac, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Zachovaná zostala

s widgetmi. Tentoraz sa počet obrazoviek strojnásobil. Ťahom prsta doprava a doľava môžete medzi nimi listovať. Počet umiestnených widgetov je tak skutočne veľký a vy získate rýchly prístup k množstvu funkcií. Niektoré widgety sú predinštalované, iné si môžete jednoducho stiahnuť. V spodnej časti máte neustále prístup ku klávesnici na zadávanie čísla, kontaktom a správam. Štvrté dotykové tlačidlo slúži na vstup do menu, v ďalších úrovniach zasa na návrat o krok späť. Na vstup do menu môžete použiť aj tlačidlo kocky pod displejom. V ďalších úrovniach umožňuje minimalizáciu aplikácií. A práve tu sa dostávame k ďalšej novinke, takmer . Minimalizovať môžete všetko a takmer kedykoľvek. Slovíčko "takmer" som nespomenul náhodou, pri minimalizovanom prehliadači napríklad nespustíte fotoaparát. Inak nemá Samsung problém pracovať s niekoľkými minimalizovanými aplikáciami. Spustené aplikácie vyvoláte dlhším podržaním tlačidla "kocka" pod displejom a pred vami sa zobrazia náhľady. Tu môžete medzi nimi listovať, zatvárať ich jednotlivo aj hromadne. Vráťme sa však späť k . Podľa vzoru pohotovostnej obrazovky vás aj tu čaká trojica, medzi ktorými sa pohybujete ťahom prsta. K dokonalosti už chýba len možnosť vlastného preskupenia. Na výber máte tri druhy tém, a možnosť zvoliť pre každú plochu pohotovostného displeja vlastné pozadie.

Na začiatku som spomenul tlačidlo nad spúšťou fotoaparátu, ktoré otvára ponuku

. Ide o virtuálnu kocku, ktorá na svojich stranách nesie skratky k funkciám albumu fotografií, hudobného a video prehrávača, FM rádia, hrám a aplikáciám a internetového prehliadača. Prostredie jednotlivých aplikácií v tejto ponuke je mierne odlišné. Napríklad prehrávač hudby zobrazuje jednotlivé skladby vo forme kartotéky. Podobne je na tom aj prehliadač fotografií a videa. Dlhším podržaním toho istého tlačidla sa otvorí ponuka dvoch aplikácií, ktoré následne spúšťate a ovládate pohybom, prípadne poklepaním. Na výber máte fotoaparát, hudobný prehrávač, FM rádio, volanie určitého kontaktu a pohybom ovládanú hru. Príklad použitia uvediem na hudobnom prehrávači. Stlačím a podržím tlačidlo 3D Media Gate, otvorí sa ponuka dvoch aplikácií, pohybom mobilu doľava otvorím prehrávač a na spustenie prehrávania stačí poklepať po hornej strane mobilu. Na presúvanie medzi skladbami potom stačí už len švihnúť alebo nakloniť mobil vľavo alebo vpravo.

Nesmieme zabudnúť ani na unikátny spôsob odomykania obrazovky. Okrem už spomínaného tlačidla tu máme aj

. Stačí stlačiť akékoľvek tlačidlo, aby došlo k rozsvieteniu obrazovky a následne napíšete prstom na obrazovku nejaké písmeno abecedy. V nastaveniach si určíte, či dané písmeno len odomkne obrazovku, zavolá rovno nejaký kontakt alebo spustí niektorú aplikáciu.

umiestnený na zadnej strane má rozlíšenie 5 Mpix, disponuje autofókusom a dvojicou diód. Aktívny kryt chýba, takže si dávajte pozor na nechcené poškodenie a najmä čistotu šošovky. Posúdenie kvality nechám na vás, no S8000 sa rozhodne nemá za čo hanbiť. Fotografujete na šírku, po krajoch máte prístup k niektorým funkciám. Vľavo nájdete prepínanie na kameru a späť, voľbu režimu snímania, scénické režimy a samotný vstup do ďalších nastavení. Vpravo ovládate funkciu diód, expozíciu a vstup k rýchlemu prehľadu snímok. V podrobnejších nastaveniach objavíte nastavenie časovača, rozlíšenia, vyváženia bielej, efektov, ISO od 100 do 800, spôsobu merania expozície, režimu zaostrovania, širokého dynamického rozsahu, stabilizácie obrazu, rozpoznanie žmurkania a kvality fotografií. Nechýba ani zapnutie zobrazenia sprievodnej mriežky a pridávanie GPS polohy do EXIF informácií. Medzi špeciality patrí automatický panoramatický režim a rozpoznanie úsmevu. Prezeranie fotografií môžete okrem rýchleho náhľadu realizovať cez súborový manažér a samostatný prehliadač fotografií. V prvom prípade môžete snímky aj upravovať, odosielať či nahrávať na web. V druhom spomínanom prípade ide najmä o prehliadanie, pričom fotografie sú zoradené podľa dátumu, názvu alebo farby. Listovať môžete v oboch prípadoch ťahom prsta, prípadne nakláňaním mobilu do strán.

Samsungu S8000 Jet nechýba ani poriadny záznam videa. Maximálne rozlíšenie 720 x 480 bodov a rýchlosť 30 FPS rozhodne poteší, ešte keby výrobca popracoval na kvalitnejšej zvukovej stope. Podľa mňa by mu viac slušal kvalitnejší kodek AAC ako použitý SAMR. To znižuje inak dobrý dojem. Nastavenia sú o niečo chudobnejšie než u fotoaparátu, no nechýba obmedzenie záznamu pre MMS a spomalený pohyb. Ten nahráva len v rozlíšení 320 x 240 bodov, no spomalí obraz až osemnásobne. Ďalej tu máme nastavenie časovača, rozlíšenia, vyváženia bielej, efektov, širokého dynamického rozsahu, kvality a možnosť vypnúť mikrofón. Rýchly prístup priamo z obrazovky zahŕňa aj zapnutie diód a nastavenie expozície. Rovnako ako u fotoaparátu, aj tu máte možnosť prístupu k rýchlemu náhľadu. Výsledné videá môžete prezerať a spravovať cez súborový manažér, prípadne využiť Prehrávač videoklipov. Okrem vlastných záznamov sa tu zobrazujú aj filmy, keďže Samsung podporuje priamo aj DivX a Xvid kodek. Ak si to spojíte s výborným displejom, tak si viete predstaviť akú funkciu u mňa počas testovania plnil. Filmy nie je potrebné upravovať, všetky bežné filmy určené pre PC zvláda bez trhnutia a sekania aj počas rýchlych scén. S pripojenými slúchadlami si môžete nechať emulovať aj 5.1 zvuk, no predpokladám, že to maximálne raz-dvakrát vyskúšate. Pri pozeraní filmov môžete využiť aj TV výstup, čo sme aj prakticky odskúšali s klasickým microUSB TV káblom (ku Nokii N82 či N95). S dostatočne veľkou pamäťovou kartou tak môžete mať vreckové domáce kino na každú chatu.

UKÁŽKA VIDEA (súbor 6 MB, MPEG4; obraz: 720 x 480 b., 30 fps, 2011 kbps; zvuk: AMR, 12 kbps; celkovo: 15 MB / min.)

TIP: Jednoduchý a bezplatný prehrávač všetkých možných formátov: VLC Player.

TIP: Ideálny konvertor takmer všetkých video formátov: SUPER.

je veľmi vydarený a nechýba mu prepojenie s widgetom na pohotovostnej obrazovke. Umožňuje radenie skladieb podľa interpretov, albumov, žánrov, posledných a najčastejšie prehrávaných a samozrejme vytváranie vlastných playlistov. V prípade listovania albumami sa zobrazujú aj náhľady obalov. Pri prehrávaní si môžete vybrať ekvalizér, ktorému chýba manuálne nastavenie, opakovanie a náhodný výber. Aj tu môžete po pripojení slúchadiel využiť emuláciu 5.1 zvuku, navyše máte na výber jednu z troch animácií. Ovládanie je plne prispôsobené dotyku prstov. Otočením mobilu naležato sa zmení prostredie na v štýle iPhonu, po kliknutí na album sa vám zobrazí zoznam skladieb. Univerzálnosť použitia dokumentuje použitie 3,5 mm konektora priamo na tele, v balení však nechýba ani redukcia, na ktorej sa nachádza mikrofón a regulátor hlasitosti. Priložené slúchadlá vyzerajú veľmi štýlovo a väčšine užívateľov ich kvalita bude postačovať.

Hudobnú výbavu dopĺňa

s automatickým ladením staníc a podporou RDS a Radio Textu. Citlivosť je dostatočná, nechýba prepojenie s widgetom a možnosť nahrávania vysielania. Veľmi užitočnou funkciou je obdoba známeho Track ID, ktoré Samsung označuje jednoducho ako Nájsť hudbu.

Samsung S8000 Jet disponuje aj zabudovaným GPS modulom s podporou asistovaného vyhľadania satelitov. V základe si polohu nájdete pomocou aplikácie Google Maps, no novinka ide v tomto smere o poriadny krok ďalej. V menu totiž nájdete aj položku Navigácia, ktorá by mala byť nainštalovaná na pamäťovej karte. Bohužiaľ v testovanom kuse aplikácia chýbala, takže som ju nemal možnosť vyskúšať. Z dostupných informácií by však mala obsahovať mapové podklady bez potreby online sťahovania a samozrejme umožňovať hlasovú a smerovú navigáciu. Ako náhle budeme mať možnosť ju vyskúšať, tak vám celú navigáciu predvedieme v jednom dieli Mobilného týždenníka.

Vnútorná pamäť ponúka úctyhodné 2 GB voľného priestoru pre ľubovoľný obsah. V úvode som spomínal aj slot na pamäťové karty pod krytom batérie, do ktorého môžete použiť microSD karty až do kapacity 16 GB.

Samsung S8000 je však stále aj telefónom, takže sa poďme pozrieť ako zvláda túto stránku. Prístup ku klávesnici máte neustále k dispozícii v spodnej časti displeja, zadávaním čísla sa začnú prehľadávať aj uložené záznamy. To funguje však len pri

. Zoznam hovorov obsahuje v základe aj všetku textovú komunikáciu. Prezerať však môžete aj jednotlivé typy komunikácie samostatne. U každého záznamu máte podrobné informácie o čase a prípadnej dĺžke. Navyše máte možnosť okamžite kontakt zavolať, alebo mu poslať správu či e-mail. Samozrejme, listovať môžete aj v , ktorý pojme 2000 viacpoložkových kontaktov. Rozsah detailu dokumentuje 25 polí na zadanie rôznych informácií. Vyhľadávanie prebieha dvoma spôsobmi. Prvým je postupné písanie, ktoré však funguje len podľa zoradenia záznamov. Druhým je použitie bočnej lišty, kedy sa zobrazuje začiatočné písmeno. Aj vám to pripomína iPhone? Tu si prídu na svoje aj ľaváci, ktorí si posuvník môžu nastaviť na druhú stranu displeja. S kontaktmi súvisí aj položka Kontakty s fotografiou. V podstate ide o akúsi rýchlu voľbu, kde k fotografii môžete priradiť konkrétny kontakt. Správanie mobilu v rôznych situáciách má na starosti šesť profilov. Podrobnosť nastavení je výborná, nechýba nastavenie hlasitosti upozornenia na hovor a správu, výber spôsobu vibrovania a systémových zvukov. K dokonalosti chýba snáď už len možnosť časovania a prípadne použitie videa ako vyzváňacieho tónu.

TIP: Pre bezplatnú online synchronizáciu kontaktov (aj pre Symbian, Windows Mobile) odporúčame Google Sync. Stačí navštíviť m.google.com/sync. Pozor, ako užívateľa vypĺňajte xxx@gmail.com a nie googlemail.com! Prenos kontaktov z jedného zariadenia do druhého (aj s iným OS) uskutočníte ľahko práve podľa tohto návodu vďaka Google Sync.

Textová komunikácia je rovnako zvládnutá veľmi dobre. Editor

je spoločný, rovnako ako aj schránka. Pokiaľ píšete SMS, tak sa vám v ľavom hornom rohu odpočítava 160 znakov. Potvrdením zadávania vidíte celý text a aj výsledný počet správ, ktorý sa má odoslať. Ak chcete rozpísanú správu zmeniť na MMS, tak stačí pridať multimediálny obsah, prípadne jednoducho Predmet správy. Rovnako jednoducho zmeníte MMS späť na SMS, teda odstránením predmetu alebo multimediálneho obsahu. Vložením veľkej fotografie dôjde k jej automatickej úprave. Počet uložených správ je však u oboch typov odlišný. Kým u MMS sa využíva celá zdieľaná pamäť, SMS správy sú obmedzené počtom 500. Priznám sa, že tomuto obmedzeniu veľmi nerozumiem. Pri spísaní môžete využiť všetky už spomínané spôsoby zadávania textu a asistovať vám môže aj slovník T9, ktorý správy neskracuje.

Z

mám mierne zmiešané pocity. Na jednu stranu pracuje s viacerými kontami, podporuje POP3 a IMAP4, a dokážete prehliadať dokumenty vďaka zabudovanej Picsel Viewer aplikácii. No na strane druhej sa stretnete s nezmyselným obmedzením na maximálne 500 správ a maximálnu veľkosť 5 MB. Obmedzenie veľkosti vám nedovolí stiahnuť ani textovú časť tejto správy. Pri vnútornej pamäti zariadenia 2 GB je to skutočne na zamyslenie, prečo výrobca pristúpil k danému obmedzeniu. Je však pravdou, že väčšina užívateľov toto obmedzenie nijak nepocíti. Podnikové prostredie uvíta možnosť prepojenia s Exchange ActiveSync.

V oblasti prenosu dát je na tom Samsung S8000 Jet veľmi dobre. Na cestách poteší podpora technológií od GPRS po HSDPA do rýchlosti 3,6 Mbps. Niekomu by mohlo chýbať HSUPA. Okrem vlastných dát môžete využiť aj prítomnosť Wi-Fi a surfovať tak podstatne lacnejšie napríklad v zahraničí. O lokálne pripojenie sa stará microUSB konektor, ktorý zároveň dobíja batériu, a Bluetooth. Ak však chcete pripojiť mobil cez kábel, hoci len kvôli prenosu pár súborov, tak vás systém vyzve na vypnutie Bluetooth. Dôvod skutočne nepoznám.

označený ako Samsung Doplhin má svoj základ podobný s prehliadačmi napríklad v Symbianoch. Je rovnako postavený na Webkit jadre, no prináša mnohé vylepšenia. Prehliadač je pri načítavaní stránok príjemne rýchly, rovnako rýchly je aj pohyb po stránke a otáčanie orientácie podľa polohy mobilu. Absenciu multidotykového ovládania šikovne nahradil funkciou One finger zoom. Stačí podržať prst na obrazovke a dôjde k automatickému zoomu. Popri tom ťahom prsta nahor alebo nadol môžete zoom ovládať aj manuálne. Funguje to výborne a nemusíte pri tom použiť obe ruky. Niekedy stačí len dva krát ťuknúť na nejaké miesto a stránka sa vám priblíži. Ovládanie je teda v niektorých smeroch veľmi podobné prehliadaču Safari v iPhone. Navyše tu máme aj prácu s viacerými oknami, konkrétne si ich môžete otvoriť maximálne päť. Chýbala mi ešte možnosť označovania a kopírovania textu. Obľúbené stránky môžete ukladať do záložiek a z nich si môžete následne vytvárať widgety aj s náhľadom.

TIP: Prečítajte si články 3G (UMTS) a HSDPA.

Pri organizácii času začnem už tradične ranným vstávaním. K dispozícii je až desať samostatných budíkov s nastavením času, dní opakovania a možnosťou posunutia. Nechýba doba posunutia o 1, 3, 5, 7 a 10 minút a rovnaký počet posunutí. Okrem toho si môžete vybrať vlastnú melódiu a hlasitosť upozornenia.

ponúka mesačný, týždenný, denný a celkový prehľad udalostí. Tie sa delia na udalosti a výročia. Udalosti môžu okrem začiatku a konca obsahovať aj podrobnosti, miesto, melódiu upozornenia, zapnutie dovolenky a denné, týždenné, mesačné a ročné opakovanie aj s dátumom ukončenia opakovania. Výročie má o niečo menej detailov, no nechýbajú podrobnosti, upozornenie, vlastná melódia, taktiež dovolenka a zapnutie ročného opakovania. Udalostí uložíte maximálne 200, pri výročiach si musíte vystačiť s počtom 100. Mesačný náhľad je jednoduchý, widget kalendár neaktívny - zobrazuje len dni daného mesiaca, nevyznačuje však dni, v ktorých sa nachádza nejaká udalosť.

Chýbať nesmú ani úlohy s nastavením upozornenia či poznámky. Z každého druhu uložíte maximálne 100. Vhod príde aj kalkulačka so základnými funkciami, diktafón s maximálnou dobou nahrávky 60 minút, stopky a odpočítavanie času. Súčasťou výbavy je aj prevodník jednotiek, svetový čas a veľmi zaujímavé Dynamické plátno. V podstate ide o editor obrázkov a fotografií, do ktorého môžete pridávať text a rôzne kresliť. Všetky zložky môžu mať samostatné prechody a vy si tak môžete vytvoriť vlastnú Flash animáciu.

Všetky Java hry a aplikácie sú sústredené v jednej položke. Samsung predinštaloval niekoľko hier, prekvapením bola aj jedna bez prívlastku "skúšobná demo verzia". Ako som už spomínal, tak S8000 Jet podporuje multitasking. Pri Java hrách a aplikáciách to platí rovnako, takže minimalizovať môžete všetko, čo objavíte.

Samsung sa po dlhom čase rozhodol konečne vyznačiť kapacitu priamo na batériu, v prípade S8000 to je konkrétne 1 100 mAh. Po prvotnom vnútornom potešení som začal zvažovať, či to pri takom displeji a 800 MHz CPU bude stačiť. Po niekoľkých dňoch môžem kľudne povedať, že bude. Výdrž sa aj pri častom používaní dostala na úroveň takmer dvoch plných dní. To všetko samozrejme so zapnutou 3G sieťou, občasným surfovaním, volaniami, počúvaním hudby a sledovaním videa. Navyše vďaka microUSB konektoru môžete batériu nabíjať aj počas pripojenia k PC.

Výhody:

- výborný a jemný AMOLED displej

- 800 MHz CPU a rýchlosť odozvy systému

- multitasking so zobrazením náhľadov

- podpora DivX a Xvid bez potreby úprav

- možnosť plnohodnotnej navigácie

- inteligentné odomykanie displeja

Nevýhody:

- absencia HSUPA

- obmedzenie na 500 e-mailov

- obmedzenie prílohy na maximálne 5 MB

- pripojenie microUSB kábla len po deaktivácii Bluetooth

Orientačná cena: zatiaľ neznáma

Záver

Samsung S8000 Jet si dovolím označiť za absolútnu špičku medzi mobilnými telefónmi bez otvoreného operačného systému. Najbližšie k nemu má LG Arena, no vyhráva len v oblasti rýchlejších dát a väčšou vnútornou pamäťou. Samsung zasa boduje svojím AMOLED displejom, výbornou rýchlosťou a skvele zvláda prehrávanie filmov. Nesmieme zabudnúť ani na možnosť plnohodnotnej navigácie Route 66 bez nutnosti sťahovania máp. Ak teda chcete výborne vybavenú multimediálnu stíhačku, ale otvorený operačný systém vám veľmi nevonia, tak konečne máte z čoho vyberať. Apple iPhone (3G, 3G S), ako etalón tejto triedy, dostáva čoraz vážnejších konkurentov.

Produktová stránka: Samsung Jet (S8000)

Odporúčaná téma v diskusnom fóre: Testujeme Samsung Jet (S8000)

Odporúčaná sekcia v diskusnom fóre: Samsung

Diskusia k článku:

anonymous16.06.2009 - 16:43 Trvalý odkaz

defluo: dotykovej dislpeje su tak akurta na machrovanie. hlavne to stupidne suchanie prstami po displeji. preco nerobia high-end telefony aj s normalnou klavesnicou, ale zase nie obal na dvd-cka v style blackberry alebo n7x... najlepsie su japonske vecka, vnutri maju velky displej s vysokym rozlisenim a dole aj klavesnicu.

anonymous16.06.2009 - 17:10 Trvalý odkaz

riki: vyraba sa to co sa predava, to snad nie je divne.. Mne by teda japonske V-cko nesedelo, neviem ci si uz take mal v ruke, ale su to celkom klacky. dotykac vobec nie je nanic lebo logicky je ovladanie intuitivnejsie.. inak myslim ze tu budu este dalsie samsungy o chvilu na fony.sk, ktore splnia aj tieto tvoje poziadavky, Samsung Omnia Pro B7320 a Samsung Omnia Pro B7610.

anonymous16.06.2009 - 17:58 Trvalý odkaz

kinghearth: mne sa to velmi pá?i. takéto samsungy krása.. dúfam že ceny budú prijate?né.. noo a dúfam že zlacnie aj stará omnia ha :D

anonymous16.06.2009 - 20:53 Trvalý odkaz

Rastík: je to uplna klasa mobil ak sa to nan dá tak povedat.je to odvaz

Celá diskusia 1559 príspevkov