Apple vydal veľkú aktualizáciu iOS 8.2. Má vyše 400 MB

Spolu s ďalšími podrobnosťami o nových inteligentných hodinkách a najtenšom MacBooku vypustil Apple aj aktualizáciu svojho operačného systému pre iPhony, iPady a iPody. Verzia iOS 8.2 je na rozdiel od tých minulých opäť poriadne veľká. Do iPhonu 5S s (až doteraz) najnovším iOS 8.1.3 si napríklad budete musieť stiahnuť až 443 MB balíček. Pre iPhone 6 má balíček veľkosť 476 MB.

Tak ako obvykle, aj teraz vám ju iPhone 4S, 5, 5C, 5S, 6 či 6 Plus, iPad 2, iPad s Retina displejom, Air, mini, mini s Retina displejom či iPod touch 5. generácie ponúknu buď automaticky, alebo po ručnom vyhľadaní cez príslušnú položku v nastaveniach. Inštalácia prostredníctvom iTunes a klasického káblového pripojenia k PC by mala už tradične vyžadovať o niečo menej voľného miesta v zariadení.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Zoznam zmien je veľmi rozsiahly a zameraný na podporu Apple Watch či opravu niektorých chýb. Z najdôležitejších spomenieme snáď už bezchybnú funkcionalitu hovorov cez Bluetooth alebo konečne správne časové pásmo pri zadávaní udalostí do kalendára priamo v iPhone.

Párovacia aplikácia pre hodinky sa automaticky zobrazí ako nová aplikácia, no všetko nasvedčuje tomu, že Watch budú fungovať iba s iPhonom 5 a novšími. Aplikácia Zdravie je teraz oveľa rýchlejšia a v nastaveniach súkromia pribudla možnosť vypnúť automatické počítanie krokov a prejdenej vzdialenosti. Vplyv na výdrž by však mal byť minimálny.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu