Alcatel C651

EXKLUZÍVNE! Prvý kontakt s véčkom Dizajnovo veľmi zaujímavé véčko francúzsko-čínskej produkcie, ktoré sa k nám žiaľ nedostane.

Základná charakteristika

konštrukcia: véčko,

OS: vlastný,

frekvencie: 900/1800/1900 MHz,

rozmery: 90 x 48 x 24 mm

hmotnosť: 92 gramov,

vonkajší displej: monochromatický, inverzný,

vnútorný displej: pasívny, 128 x 160 bodov, 65 536 farieb,

fotoaparát: VGA, zoom, záznam videa (174 x 144 b.),

pamäť: 4,5 MB,

správy: SMS, EMS, MMS, CB,

prenos dát: GPRS 4+2, IrDA, kábel,

zábava: Java 2.0, WAP 2.0, MIDI, MMF, AMR a WAV melódie,

batéria: Li-Ion, 650 mAh,

výdrž: do 4 h hovoru/290 h pohotovosti

fotkafotkafotka

Všetky fotky nájdete v našej Galérii!

Nemohol som odolať možnosti nafotografovať tento unikátny telefón, ktorý ma zaujal už pri jeho predstavení. Na chvíľu som mal k dispozícii nefinálnu vzorku.

Najzaujímavejším prvkom tohto zvláštneho véčka je, okrem zvláštneho tvarovania celého mobilu, nápadito riešený externý monochromatický displej s rozlíšením asi 30 x 100 bodov. Je inverzný, čo je jeho ďalšie plus. Ponúka len základné informačné údaje, avšak, ani nič iné som od neho neočakával.

Pri roztváraní a zatváraní fónu je možné nastavenie zvukového doprovodu. Vďaka odlišným tvarom jednotlivých ramien je pohodlne možné telefón roztvoriť jednou rukou.

Klávesnica je kvalitná, ovládacích prvkov je tu dostatok. Výhody véčka sa ani v tomto prípade nezaprú. Bočné dvojité tlačidlo na reguláciu hlasitosti vítam, akurát ním nebolo možné rozsvietiť externý displej. Možno tomu tak bolo kvôli nedokonalému softvéru.

Funkčná výbava je veľmi podobná Alcatelu 756, ktorému sme sa venovali v jeho recenzii. Rozdielom je len pasívny displej a niekoľko drobných rozdielov vo funkciách.

Keďže sa tento model na náš trh nedostane, berte túto "miniskúsenosť" skôr ako spestrenie stránok Fony.sk.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu