Chytré okuliare Sony SmartEyeglass prídu v marci

Nielen Google, ale aj Sony má svoje inteligentné okuliare. Výrobca včera oznámil, že developerská verzia sa začne predávať už v polovici marca tohto roka. Predobjednávky už odštartovali.

Chytré okuliare Sony SmartEyeglass mohli vidieť naposledy aj návštevníci svetovej výstavy CES 2015 v Las Vegas. Projekt už natoľko pokročil, že si ich záujemcovia, vývojári a technologickí nadšenci, budú môcť čoskoro zakúpiť.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Okuliare obsahujú unikátnu technológiu holografického vlnovodu a umožňujú vnímanie rozšírenej reality cez zobrazované informácie (text, symboly, obrázky) v zornom poli. Samotné SmartEyeglass majú hmotnosť iba 77 gramov. Ovládanie však zabezpečuje drôtový ovládač s priemerom približne 6 cm a hmotnosťou 45 gramov (ten si pripnete napríklad na oblečenie), spolu tak budete nosiť prístroj, ktorý váži asi 122 gramov.

Sony Smart Eyeglass disponujú trojmegapixelovým CMOS snímačom s nahrávaním QVGA videí, monochromatickým displejom s rozlíšením 419 x 138 pixelov a kompatibilné sú s operačným systémom Android 4.4 a novším. Na jedno nabitie dokážu fungovať približne 150 minút, pri používaní fotoparátu sa výdrž znižuje na asi 80 minút. Nabíjajú sa cez microUSB port.

Medzi špecifikáciami výrobca udáva podporu WLAN, Bluetooth, NFC, akcelerometer, gyroskop, elektronický kompas, senzor jasu a mikrofón s potlačením šumu.

Štart predobjednávok začal v Nemecku a Veľkej Brutánii už včera, reálne sa k svojim majiteľom dostanú okolo 11. marca 2015. Cena je stanovená dosť vysoko, na 800 €. No stále menej, než za okuliare pýtal Google.

Zdroj: developer.sonymobile.com

Diskusia k článku:

aesace 18.02.2015 - 14:04

to je ako batmanova maska a nie okuliare:) Ine designy nemaju? Tiez ta vydrz na jedno nabitie je zalostna, ale aspon to clovek bude pouzivat len ked naozaj musi..

zemiak18.02.2015 - 15:32 Trvalý odkaz

Drotovy ovladac? To je krasne retro :-D

Ivan Varmeda19.02.2015 - 00:40 Trvalý odkaz

Tak toto by ma ohromilo mozno v roku 2005. Mi to pride ako stopnute google glass v prvej tretine vyvoja. Hnusna velka vec s malou vydrzou a takmer nulovou pridanou hodnotou.

Marek23.02.2015 - 11:02 Trvalý odkaz

To myslia vážne?
Vidím že to nepripadalo iba mne, ako trošku neaktuálne. Dizajn otrasný, na tej babe to vyzerá smiešne + tá obrovská placka s káblom, no strach a hrôza.
V Sony sa asi inšpirovali filmom Disclosure s Michaelom Douglasom, problém je že film je z roku 1994, LOL

Celá diskusia 4 príspevky