Pracovným mobilom roka sa stáva Sony Ericsson P1i! Spomínate si na to ešte?

Rok 2007 bol plný zaujímavých telefónov. Za Štýlový mobil roka si tisíce ľudí zvolili LG Prada, v ostatných kategóriách tvrdo súperili Sony Ericsson s Nokiou.

Anketa Mobil roka vznikla pred siedmimi rokmi, počas ktorých priniesla mnoho zaujímavých výsledkov. Keďže ju vždy podporovali médiá zamerané na všetky druhy mobilných telefónov, každého ročníka sa zúčastnili tisícky respondentov a výsledky boli každý rok poctivo vytriedené od duplikátov, môžeme pohodlne porovnávať a spomínať, aké telefóny sme v minulosti považovali za najlepšie svojho druhu. Vždy ste totiž hlasovali za prístroje, ktoré už boli v obchodoch, a ktoré ste poznali nielen z obrázkov, ale aj z recenzií či dokonca vlastných rúk.

Tak napríklad rok 2007 sa niesol v duchu kórejských štýloviek. LG Prada boj o štýlový mobil roka vyhralo, ale Samsung mu s modelmi U600 a Giorgio Armani dýchal na krk. O rok neskôr sa Samsung objavil na priečkach víťazov aj v iných kategóriách a štýlovkám odvtedy začal vládnuť iPhone. A vydržalo mu to až do minulého roka. Ako to dopadne v aktuálnom ročníku, o tom už rozhodnete vy!

Mnohí z vás ste v ankete Mobil roka nehlasovali na počítači, ale s pracovným smartfónom v rukách. Táto kategória sa postupne z trhu vytratila, no pred siedmimi rokmi väčšina z vás nedala dopustiť na Sony Ericsson P1i. Za hudobný mobil dnes už môžeme označiť každý smartfón, ale v roku 2007 sme zaň považovali jednoznačne Walkman telefóny Sony Ericsson W960i a W910i. Že si neviete presne spomenúť, ako vyzerali? Na webe Mobilroka.sk ich aj s ostatnými pamätnými telefónmi raz-dva nájdete.

Nokia N95 8GB. Ten mobil poznali všetci a niekedy máme pocit, že by sa mohol s vyladenou konštrukciou predávať dodnes. Začiatkom roku 2008 ste ho označili za najlepší foto mobil. A kto si nepamätá na ľudovú Nokiu 6300, ktorá dosiahla za rok 2007 rekordný počet hlasov, ten by mal ihneď kliknúť na web Mobilroka.sk a v hornej lište preskočiť na spomínaný ročník. A my ostatní zatiaľ zahlasujeme za najlepšie mobily telefóny 2014.

Za sedem rokov sa toho na poli mobilov zmenilo veľa. Veľmi veľa. Dnes už nehovoríme o pracovných telefónoch, ani ho hudobných či foto mobiloch. Za ľudové prístroje dnes považujeme smartfóny s cenovkou pod dvesto eur, ktoré toho dokážu viac, než vlajkové lode spred siedmich rokov. Pokrok nezastavíme. Hlasovaním v ankete Mobil roka 2014 však môžete nielen vyhrať zaujímavé ceny, ale nechať dôležitý odkaz aj do budúcnosti. Aby sme nezabudli, čo sa nám páčilo začiatkom roka 2015. Veď napríklad taká spomienka na Sony Ericsson P1i, Nokiu 6300 či LG Prada musí na tvárach fanúšikov mobilných telefónov vyčariť úsmev. Že máme pravdu?

Hlasovanie v aktuálnom ročníku Mobil roka 2014 nájdete na www.mobilroka.sk.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu