MHD pre Gear: v dopravných prostriedkoch sa už nestratíte

Inteligentné hodinky Samsung Gear spoľahlivo prevedú svojich majiteľov mestskou hromadnou dopravou v Bratislave, Prahe či Brne. Rozširovanie o ďalšie české a slovenské mestá je v plnom prúde.

Majitelia inteligentných hodiniek Samsung Gear majú k dispozícii novú aplikáciu, ktorá umožňuje offline vyhľadanie najbližšej zastávky MHD podľa GPS, optimálne vypočítať trasu do cieľa a odchody spojov aj s prestupom a naviguje používateľa do cieľa.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

V súčasnosti poskytuje informácie o MHD v troch mestách. K Prahe, Brnu a Bratislave čoskoro pribudnú Banská Bystrica, Košice, Plzeň, Ostrava, Hradec Králové, Zvolen a ďalšie väčšie české i slovenské mestá. Za vývojom aplikácie MHD pre Gear stojí slovenská spoločnosť Casperise.

Aplikácia MHD pre Gear je kompatibilná s modelmi Gear, Gear 2, Gear 2 Neo a Gear S. Používatelia si ju môžu zadarmo stiahnuť cez obchod Samsung Gear Apps, ktorý nájdu v spárovanom mobilnom prístroji.

Pozn. redakcie: Naše prvé skúsenosti s aplikáciou sú rozpačité. Nápad dobrý, no prečo aj v prípade, že sa do cieľa môžete odviezť bez prestupovania, trvá aplikácia tvrdohlavo na cestovaní dvomi až tromi spojmi? Takisto čas je občas problém. Po zadaní štartu a cieľa nájde prvé spoje s odchodom až o 60 - 70 minút. Aké sú vaše skúsenosti?

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Michal 11.02.2015 - 03:50

parada diky

Celá diskusia 1 príspevok