Huawei vlani uspel, predal 75 miliónov smartónov

Predaje smartfónov čínskej spoločnosti medziročne vzrástli o závratných 40 %. Úspechy kopíroval aj nárast tržieb o 30 %. Paradoxne to bolo o niečo menej, ako výrobca plánoval.

Huawei a podobní, v minulosti menej známi výrobcovia z Ázie sa presadzujú stále viac. Výkonný hardvér totiž dokážu ponúknuť v lákavom tele za ešte lákavejšiu cenovku, ktorej niektoré značky nedokážu (alebo zatiaľ nechcú) konkurovať.

Minulý rok bol z pohľadu Huaweiu priaznivý aj v prípade ziskov. Výrobca za posledných 12 mesiacov predal až 75 miliónov smartfónov, čo je oproti roku 2013 nárast o závratných 40 %. Pochopiteľne, podľa údajov agentúry Reuters a Wall Street Journalu podobne vyleteli aj tržby. Tie mali dosiahnuť 11,8 miliárd dolárov (v prepočte cca 9,97 mld eur), teda o 30 % viac než v roku 2013.

Paradoxne, tento výsledok vlastne zaostal za očakávaniami, kedže pôvodný plán spoločnosti počítal až s 80 miliónmi predaných zariadení. Na veľmi dobré výsledky to však vyzeralo už po prvých šiestich mesiacoch i v treťom štvrťroku.

ikona

Recenzia: Honor 6 - lákavá päťpalcová vstupenka do prvej triedyRecenzia výborne vybaveného, elegantného a cenovo dostupného androidu s 5'' Full HD displejom, 3 GB RAM, osemjadrovým procesorom a dobrou výdržou.

Pre Huawei je stále najväčším trhom domáca Čína, no veľký rast zaznamenal aj Stredný východ či Južná Amerika. Wall Street Journal prekvapivo nespomína Európu, hoci nástup nových zariadení tohto výrobcu môžeme vidieť aj u nás.

Marketingové oddelenie však akoby stále hľadalo tú správnu identitu. Niektoré z modelov Huaweiu sa totiž na vybraných trhoch začali objavovať aj pod samostatnou značkou Honor, čo sa zatiaľ s veľkým pochopením verejnosti nestretlo.

Zdroj: Reuters, Wall Street Journal

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease08.01.2015 - 10:58 Trvalý odkaz

Veru pekné, zrejme predbehli aj "maličké" Xiaomi (61,12 mil./2014), ktoré bolo po treťom kvartáli svetová trojka so 17,3 mil. pred Lenovom 16,9. Lenže to sa Lenovu nepáčilo tak začali pripočítavať aj výsledky Motoroly 9,5 mil. A hneď to niektoré weby prezentovali, že oni sa svetová trojka :-))

Michal09.01.2015 - 01:59 Trvalý odkaz

ISteže no, cenovo dostupne telefony pre čínu a rozvojove krajiny zapadnej a juhozapadnej azie. Čina, India, Bangladeš, Vietnam, Malajzia, Indonezia, Thajsko, Kambodža a spol..jasne že také predaje, ked tam žije 4 milardy ludi..

Celá diskusia 3 príspevky