Alcatel Onetouch Watch

Cenovo dostupné, vodeodolné hodinky s elegantným vzhľadom, okrúhlym 1,22'' ciferníkom, snímačom tepu srdca, výškomerom a kompasom. Kompatibilné sú s Androidom aj iOS. (živé fotografie)

Základné parametre:

OS: vlastný

chipset: STM429

frekvencie: nepodporuje

rozmery: 11 x 42 x 4 mm,

dĺžka otvoreného prístroja: 17,5 až 19,5 cm

hmotnosť: 55 gramov

displej: TFT, dotykový (kapacitný), 262-tisíc farieb, uhlopriečka 1,22'' (31 mm)

fotoaparát: nie

predná kamera: nie

pamäť: pamäť ??? GB + globálny prenos dát: nepodporuje

lokálny prenos dát: Bluetooth 4.0, USB, NFC,

hudba: hudba MP3 prehrávač, ostatné: akcelerometer, gyroskop, výškomer, snímač tepu srdca, IP67, E-kompas,

batéria: Li-Ion batéria 210 mAh

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: 99 eur / Q1 2015

Neobsahuje/nepodporuje: fotoaparát, slot na SIM kartu, pamäťové karty

Softvérová verzia testovaných hodiniek: zatiaľ netestované

Obsah balenia: neznámy

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Na veľtrhu CES 2015 sme sa dočkali od Alcatelu nielen nových produktov z radu smartfónov a tabletov, ale aj nositeľného príslušenstva. Výrobca, podľa vlastných slov, kládol dôraz na elegantný dizajn a dostupnú cenu. To sa, myslím, podarilo. Zariadenie je na prvý pohľad na nerozoznanie od tradičných hodiniek. Majú okrúhly ciferník s uhlopriečkou 1,22'' a 20 mm remienok. Na výber bude plast alebo nerezová oceľ. Hodinky navyše spĺňajú certifikáciu IP67 čo znamená, že by mali vydržať 30-minútový pobyt v sladkej vode do hĺbky jedného metra. Pri umývaní rúk ich tak nemusíte skladať dole.

Inteligentné hodinky Alcatel Onetouch Watch ponúknu známe funkcie - hlásenia udalostí, monitoring spánku, zaznamenávanie údajov z fitnes aktivít, ovládanie hudby a poslúžia aj ako diaľkový ovládač fotoaparátu smartfónu. Kompatibilné budú s operačným systémom Android od verzie 4.3 a iOS 7.0 a novším. Jabĺčkári tak budú mať cenovo dostupnú alternatívu k pripravovanému produktu Watch od Apple. To určite viacerých poteší.

Medzi špecifikáciami nájdeme akcelerometer, gyroskop, elektronický kompas, výškomer, snímač tepu srdca, Bluetooth 4.0, NFC a 210 mAh batériu, ktorá by mala vydržať dva až päť dní na jedno nabitie. Podľa intenzity používania. Hodinky nabijete cez USB port, ktorý je šikovne ukrytý v remienku. Ak sa s hodinkami vzdialite od spárovaného smartfóu, vibrácie vás o tom budú informovať.

Alcatel Onetouch Watch budú dostupné už v jari tohto roka za odporúčanú cenu 99 eur. Oficiálnej distribúcie by sa mali dočkať aj slovenskí zákazníci.

Na jeden záber: Alcatel Onetouch Watch

Živé fotografie:

Cestu a ubytovanie redaktora na MWC 2015 zabezpečila spoločnosť Samsung, dátový roaming Telekom. Ďakujeme!

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 07.01.2015 - 18:33

"tradičný" výrobcovia sa môžu hanbiť.. prvé hodinky od Alcatelu a slušný dizajn, cena, výdrž.. Perfektne domyslené nabíjanie cez USB na náramku. Čo sa mi nepáči je displej - dole zrezaný (ako Moto 360, ale ten je aspoň po okraj), hrubé okraje cca 5mm a relatívne slabé rozlíšenie. Inak medzičasom Withigs vydal lacnejší model Activité Pop, ktorý je funkčne zhodný s kovovým modelom Activité, púzdro je plastové, remienok silikónový, sklíčko minerálne. Cena je však tretinová 150$ [img]http://static.trustedreviews.com/94/0000303d5/1d35/Withings-Activite-Pop-2.jpg[/img]

RomanP24.07.2016 - 03:33 Trvalý odkaz

Super hodinky až na jednu vec. Keď mi niekto vola tak na hodinkách neukáže ze kto. Iba vybruju a ukazujú ze niekto vola ale není tam číslo ani meno. V zozname telefónu ho mam uloženého. Viete mi dajako pomôcť? Ďakujem
Tel. mam s7 edge

Celá diskusia 3 príspevky