Najdostupnejší náramok s krokomerom a monitorom spánku? Alcatel Onetouch BoomBand stojí 30 eur!

Alcatel One Touch BoomBand stačí vybrať z balenia, vložiť do gumeného náramku (TPU), spojiť ho s vaším androidovým smartfónom cez Bluetooth (najnovšej verzie 4.0) a od daného momentu ste pomocou špeciálnej aplikácie neustále informovaní o počte prejdených krokov či spánkovej aktivite. Rozpoznanie spánku dokonca môže zabezpečiť stíšenie vášho mobilu. Náramok vás tiež vibráciou upozorní aj na prichádzajúci hovor (všetkých alebo len 1 - 5 vybraných kontaktov) či vzdialenie sa od mobilu. Takto ho už nikdy nikde nezabudnete.

Náš verný čitateľ Miloš ho spokojne používa už nejaký čas. Potvrdzuje vodotesnosť (IP67) a výdrž 19 mAh batérie štyri dni na jedno nabitie.

V balení našiel hlavnú (vyberateľnú) jednotku, nabíjací adaptér s redukciou na microUSB a dva remienky - sivý a tyrkysový. Nabíjanie vybitej batérie doplna trvá približne hodinu a pol, v závislosti od nabíjačky.

Stav batérie zistíte počas nabíjania pomocou pätice LED svetielok na náramku, inak len v aplikácii. LEDky sú používané aj pri rôznych ných situáciách (hovor, strata, zmena režimu deň/noc, ...).

Aplikácia Alcatel Onetouch Boomband Life pre Android je lokalizovaná aj do slovenčiny. V nej si nastavíte pohlavie, vek, výšku a hmotnosť, a aplikácia podla toho určí cieľ: kroky, kalórie, kilometre. Hlavnými funkciami sú monitor chôdze a monitor spánku. Medzi nimi náramok neprepína automaticky, ale prostredníctvom aplikácie alebo 6-násobným ťuknutím prsta po náramku.

Budíky sú samostatné, neprepojené s budíkmi iných aplikácií a nastavujú sa v aplikácii. Budík sa prejavuje šiestimi zavibrovaniami po sebe. Žiaľ, náramok neobsahuje inteligentné budenie v ideálnom stave pre zobudenie.

Meranie chôdze na Miloša nepôsobí veľmi presne, zato meranie v režime spánok ano. Pripojenie cez BT je perfektne stabilné. Na výdrž fónu má prakticky nulový vplyv.

Mall.sk predáva tento náramok za 29,90 eur. Ak hľadáte inteligentnejší náramok s appkou aj pre iOS, ktorý poslúži aj ako náramkové hodinky, prečítajte si recenziu MyKronoz ZeFit za necelých 50 eur.

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 14.11.2014 - 12:50

Inak škoda, že tam nie je funkcia prezvonenia mobilu. Keď ho akurát hladáte..

ondrakomous20.03.2015 - 19:53 Trvalý odkaz

kdyby cena byla 100, ale tech ceskych.napsal jsem to do spatnho vlakna, melo to byt pod naramek sony, ktery stoji tri stovky a redaktor si pral, aby stal kilo.

Paul21.03.2015 - 21:52 Trvalý odkaz

Mám Polar V800 HR... nezavolám ani nenapíšem z neho, ale čo by ste chceli za 400€ :-D

Celá diskusia 4 príspevky