Na jeden záber: Samsung Galaxy Alpha

Okom redakčnej kamery sme sa pozreli na štýlový android s tenkým telom, kovovým rámom a 4,7’’ HD displejom. Zamrzí vysoká cenovka.

Samsung Galaxy Alpha sa snaží od svojich súrodencov radu Galaxy odlíšiť elegantným dizajnom s kovovými prvkami. Novinka sa nemusí hanbiť ani za hardvérovú výbavu.

ikona

Recenzia: Samsung Galaxy Alpha - príjemný dizajn aj parametre, nepríjemná cenovkaRecenzia štýlového androidu s kovovým rámom a tenkou konštrukciou, 4,7'' HD displejom, 12 Mpix fotoaparátom, čítačkou odtlačkov prstov a snímačom tepu srdca.

Ponúka osemjadrový procesor, kde štyri jadrá sú taktované na 1,3 GHz a zvyšné štyri na 1,8 GHz, 2 GB operačnej pamäte RAM, 32 GB vnútorný priestor a najnovší Android 4.4.4 KitKat. Z papierovej hodnoty vnútorného úložiska ostáva pre používateľa dostupných približne 26 GB. Slot na pamäťové karty by ste hľadali márne. Zadný kryt je síce odnímateľný, no nájdeme tu iba 1 860 mAh batériu a slot na nanoSIM kartu.

Super AMOLED displej s 4,7-palcovou uhlopriečkou má HD rozlíšenie 720 x 1 280 bodov, čo je pri tejto veľkosti obrazovky dostačujúce. Pod displejom nechýba známe hardvérové tlačidlo s čítačkou odtlačkov prstov. Vedľa 12-megapixelového objektívu s automatickým zaostrovaním a prisvetľovacou diódou je umiestnený snímač tepu srdca. Videá zhotovíte v UHD rozlíšení (3 840 x 2 160 b.) rýchlosťou 30 snímok za sekundu. Na video chat alebo dnes tak populárne selfie využijete prednú 2,1 Mpix kameru.

Medzi zvyšnými špecifikáciami nájdeme podporu rýchlej dátovej siete HSPA+, LTE, Wi-Fi, GPS, Glonass, Bluetooth 4.0, DLNA i NFC. FM rádia sme sa opäť nedočkali.

Na jeden záber: Samung Galaxy Alpha

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

Tomáš 21.01.2015 - 19:20

Je podľa vás lepší, ako Samsung Galaxy S5? Ktorý by ste si kúpili?

Celá diskusia 1 príspevok