Orange: LG G3 s, Nokia Lumia 530, Samsung Galaxy S5 mini a Orange Rono v akciovej ponuke

V ponuke dotovaných zariadení pribudli štyri novinky. Očakávaná zmenšená verzia vlajkovej lode Samsungu, menší súrodenec top modelu od LG, lacný windowsfón a brandovaný android značky Orange.

Samsung Galaxy S5 mini prináša rovnaký dizajn ako aktuálny model Galaxy S5, z ktorého vychádza. Okrem odolnosti proti vode a prachu mu nechýba ani snímač odtlačku prstov či tepu srdca.

Od svojho minuloročného predchodcu Galaxy S4 mini sa líši výkonnejším štvorjadrovým procesorom, s taktom 1,4 GHz väčším 4,5-palcovým displejom s jemnejším rozlíšením 720 x 1 280 bodov, väčšou operačnou pamäťou a 1,5 GB kapacitou i silnejšou 2 100 mAh batériou. Vnútorný 16 GB priestor môžete rozšíriť microSD kartami do veľkosti 64 GB.

Operačný systém Android beží vo verzii 4.4 KitKat a je obohatený o známe používateľské prostredie TouchWiz s množstvom softvérových vylepšení a nových funkcií. V stredovom tlačidle pod displejom je po vzoru vlajkovej lode integrovaný snímač odtlačkov prstov.

Na zadnej strane je, okrem osemmegapixelového snímača fotoaparátu, aj prisvetľovacia dióda a snímač tepu srdca. Videá zhotovíte vo Full HD kvalite rýchlosťou tridsať snímok za sekundu. Predná 2,1 Mpix kamera ponúka záznam videa v rovnako vysokom rozlíšení. Vo výbave nechýba podpora rýchlej dátovej siete HSPA+, LTE, Wi-Fi, GPS, Glonass, Bluetooth 4.0, infraport, ani NFC.

ikona

Základné info: Samsung Galaxy S5 miniZmenšená verzia aktuálnej vlajkovej lode prináša 4,5'' HD displej, štvorjadrový 1,4 GHz procesor, 1,5 GB RAM, odolnosť proti vode a prachu, 8 Mpix fotoaparát s AF, LED bleskom a 2 100 mAh batériu.

Samsung Galaxy S5 mini kúpite pri najvyššom programe už za jedno euro. Plná cena u operátora je stanovená 430 eur.

LG G3 s má rovnaký dizajn ako vlajková loď LG G3, z ktorej vychádza a je vyhotovený z plastu, ktorý imituje kov. Veľký 5'' IPS je rovnako natiahnutý do strán na maximum a zaberá tak vyše 74 % plochy. Rozlíšenie kleslo na 720 x 1 280 bodov, čo však na bežné používanie stačí.

Opäť sa stretávame s konštrukciou, kedy sú hardvérové ovládacie prvky (vypínač a klávesy hlasitosti) umiestnené na zadnej strane. O výkon sa stará štvorjadrový procesor Qualcomm Snapdragon 400 s taktom 1,2 GHz a 1 GB operačná pamäť RAM. Vnútorný 8 GB priestor sa dá rozšíriť pamäťovými kartami do veľkosti 32 GB. Operačný systém Android 4.4.2 KitKat je doplnený o známe používateľské prostredie, v ktorom nechýbajú niektoré softvérové vychytávky, ako napríklad QuickMemo či Smart Keyboard.

Lákadlom je 8-megapixelový fotoaparát s prisvetľovacou diódou a laserovým automatickým zaostrovaním, vďaka ktorému sú fotografie nielen ostrejšie, ale aj oveľa lepšie a rýchlejšie vyfotené. Predná 1,3 Mpix kamera ponúka pri autoportréte pomoc: stačí zovrieť ruku v päsť, fotoaparát rozpozná gesto a začne automatické, trojsekundové odpočítavanie. Videá zhotovíte vo Full HD rozlíšení. Vo výbave nechýba podpora rýchlej dátovej siete HSPA+, LTE, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, GPS, Glonass a ani FM rádio. Batéria poteší kapacitou 2 540 mAh.

ikona

Základné info: LG G3 sZmenšená verzia vlajkovej lode s rovnakým dizajnom a konštrukciou, ale výbavou strednej triedy ponúkne štvorjadrový procesor, 5'' HD displej, 8 Mpix fotoaparát s laserovým zaostrovaním, LTE, NFC a 2540 mAh batériu.

LG G3 s kúpite v Orangei od jedného eura, plná cena smartfónu je 330 eur.

Nokia Lumia 530 zaujme nenáročných zákazníkov. Popri slabšej výbave vyniká len displej. Pri štvorpalcovej uhlopriečke dostal FWVGA rozlíšenie 480 x 854 bodov, čo je v tejto cenovej kategórii veľmi slušná hodnota. Procesor má štyri jadrá a takt 1,2 GHz, šetrilo sa na operačnej a vnútornej pamäti. RAM ponúka iba 512 MB a vnútorný úložný priestor 4 GB. Reálne dostupných však je iba polovica.

Na fotografovanie a nahrávanie videí poslúži zadný 5-megapixelový fotoaparát, ktorému chýba nielen automatické zaostrovanie, ale aj prisvetľovacia dióda. Nenájdete ani prednú kameru. Medzi zvyšnými špecifikáciami nechýba podpora HSPA+, Wi-Fi, GPS, Glonass, Bluetooth 4.0, FM rádio ani 3,5 mm audio jack. Batéria dostala kapacitu 1 430 mAh.

ikona

Základné info: Nokia Lumia 530Lacný telefón s Windows Phone 8.1 ponúkne 4-palcový FWVGA displej, 512 MB RAM a 4 GB úložisko. Za svojich 100 € však zabudnite na blesk či autofokus.

Nokiu Lumiu 530 kúpite už od jedného eura. Plná cena zariadenia je v Orangei 115 eur.

Orange Rono je ďalším z radu brandovaných telefónov Orangeu. Ponúka päťpalcový HD displej, štvorjadrový procesor taktovaný na 1,2 GHz a 1 GB operačnú pamäť RAM. Vnútorný 16 GB priestor si môžete rozšíriť pomocou microSD kariet.

Vo vnútri beží operačný systém Android v najnovšej verzii 4.4 KitKat. Vo výbave samozrejme nechýba fotoaparát, ktorý disponuje osemmegapixelovým snímačom s automatickým zaostrovaním a prisvetľovacou diódou. Vo výbave nájdete aj podporu rýchlej dátovej siete HSPA+, LTE, Bluetooth, GPS, Wi-Fi, FM rádio, 3,5 mm jack a 2 300 mAh batériu.

Orange Rono je dostupný od jedného eura, jeho plná cena je stanovená na 220 eur.

Zdroj: orange.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu