Vyhľadajte lekára alebo lekáreň pomocou Sony SmartWatch 2 alebo Google Glass

Neviete, kde je v cudzom meste najbližší lekár alebo lekáreň? Nechajte sa navigovať cez Google Glass alebo hodinkami Sony SmartWatch2. Prvýkrát na Slovensku vďaka mobilnej aplikácii Dôvera si poistenci súkromnej zdravotnej poisťovne vyskúšajú najmodernejšiu vychytávku v praxi.

Dôvera rozširuje dostupnosť svojej bezplatnej aplikácie aj o moderné technologické platformy. Majitelia Google Glass si môžu vyskúšať aplikáciu upravenú pre tieto špeciálne okuliare už dnes a na hodinkách Sony SmartWatch 2 o niekoľko týždňov. Dôvera tak opäť potvrdzuje svoju pozíciu lídra v inováciách medzi zdravotnými poisťovňami.

„Zdravotná poisťovňa Dôvera je lídrom v inováciách oblasti poskytovania elektronických služieb poistencom. Chceme v tomto trende pokračovať, a preto sa snažíme držať krok s najnovšími technológiami. Veríme, že tým potešíme i náročnejších používateľov moderných technológií, ktorí môžu teraz našu aplikáciu využiť aj na nových atraktívnych platformách,“ hovorí riaditeľ úseku financií v poisťovni Dôvera, Radomír Vereš.

Pre Google Glass si môžete bezplatnú aplikáciu stiahnuť už dnes z webu dovera.sk a verzia pre hodinky Sony SmartWatch 2 bude súčasťou aktualizácie o niekoľko týždňov.

Na jeseň počet podporovaných typov hodiniek rozšírime o ďalšie typy.

Lokalizácia vlastnej polohy v prípade nehody, vyhľadanie najbližšej pohotovosti či pohotovostnej lekárne v prípade pobytu v cudzom meste tak technologickým nadšencom môže aj zachrániť život.

Na hodinkách sa po spustení aplikácie objaví ikona zeleného kríža. Po kliknutí naň sa okamžite zobrazia najbližšie pohotovosti a lekárne. Môžete medzi nimi listovať a okrem adries zistíte aj ich otváracie hodiny. Priamo na hodinkách spustíte navigáciu a telefón vás cez Google maps dovedie až k vybranému objektu. V neznámom mieste ide o ideálnu pomôcku, ak náhodou potrebujete akútne zohnať lieky napríklad proti bolesti zubov.

Okuliare spájajú a rozvíjajú možnosti hodiniek a smartfónu. Hlasovým príkazom „I need a doctor“ môžete priamo zavolať pohotovostnú službu 112. Ak poviete „Find a Pharmacy“, zobrazia sa vám najbližšie lekárne a dotykovou plochou na okuliaroch sa k nim môžete nechať navigovať. Na displeji uvidíte súradnice, vzdialenosť k cieľu i odhadovaný čas príchodu.

Aplikácia Dôvera je dostupná pre smartfóny so systémom Android aj pre mobilné zariadenia fungujúce na systéme iOS. Poistencom Dôvery okrem iného umožňuje prístup do ich kompletnej elektronickej karty a majú v nej k dispozícii preukaz poistenca, ktorým sa môžu preukázať u svojho lekára alebo v lekárni pre prípad, že si ho zabudli. Aplikácia bola ocenená odbornou porotou medzinárodného IT kongresu ITAPA 2013, kde získala dve ceny.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu