Na jeden záber: Nokia X

Krátke video sme venovali aj lacnému 4’’ smartfónu s podporou pre dve SIM karty, ktorý priniesol novú platformu kompatibilnou s Android aplikáciami.

Nokia X priniesla známy hranatý dizajn s plastovým telom v pestrých farbách. Telefóny s novou platformou Nokia X majú grafické prostredie inšpirované dlaždicami s OS Windows Phone a umožňujú prístup k ručne vybraným a prevereným aplikáciám z Nokia Obchodu. Majú však prístup aj do viac než dvanástich ďalších aplikačných obchodov. Všetky zariadenia tiež obsahujú rad programov a hier už z výroby. Nájdete tu napríklad Here Mapy s offline mapovými podkladmi a integrovanou navigáciou, nechýba cloudové úložisko OneDrive.

Smartfón poháňa dvojjadrový procesor taktovaný na 1 GHz. Operačná pamäť RAM ponúka 512 MB, interný priestor s kapacitou 4 GB je možné rozšíriť pomocou microSD karty o ďalších 32 GB.

ikona

Nokia X Dual SIM - lacný a jednoduchý kríženecRecenzia lacného dualSIM smartfónu s novou platformou kompatibilnou s Android aplikáciami, 4'' WVGA displejom a slabým 3 Mpix fotoaparátom.

Štvorpalcový displej dostal rozlíšenie 480 x 800 bodov. Pod ním nájdeme jedno dotykové tlačidlo, ktoré je príznačné pre najnovšie smartfóny radu Asha. Fotoaparátu s maximálnym rozlíšením tri megapixle chýba automatické zaostrovanie a LED blesk. Videá je možné nahrávať v FWVGA rozlíšení. Predný fotoaparát chýba. Konektivitu zabezpečí 3G, Wi-Fi, GPS a Bluetooth. Batéria s kapacitou 1 500 mAh by mala zvládnuť približne 10 hodín hovoru v 3G sieti a 17 dní v pohotovostnom režime.

Na jeden záber: Nokia X

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

Marianxxx 11.06.2014 - 01:20

Ja by som skor odporúčil obchod 1mobile market, pretože sa daju cez neho stiahnut aj aplikacie bánk.1 mobile market sa dá stiahnuť z Nokia store.Myslim že je lepši ako apthoide..

ondrakomous19.06.2014 - 12:02 Trvalý odkaz

První dojmy,nevím,co si o tom telefonu mám myslet.

Celá diskusia 3 príspevky