Logitech case+: modulárne puzdro pre iPhone

Medzi príslušenstvom pre iPhone 5 a 5S nájdeme jednoduché obaly, batériové puzdrá či dokonca aj držiaky do auta a pre kreditné karty. Čo by ste však povedali na to, keby toto všetko zvládla sada z jednej krabice od Logitechu?

High-endové smartfóny sú drahé a často z hliníka, ktorý je mäkký a náchylný na poškodenie či škrabance. Mnohí používatelia sa ich preto snažia chrániť rôznymi obalmi (napríklad takými, ktoré skryjú zároveň aj kreditnú kartu). Rovnako však ich batérie často nevydržia ani jeden náročnejší pracovný deň, preto zároveň siahame aj po puzdrách so zabudovanými externými zdrojmi energie. V aute však musí jeden aj druhý obal vždy dolu, inak smartfón nezasunieme do držiaka na prednom skle.

Logitech teraz našiel riešenie, aspoň pre majiteľov iPhonov 5 a 5S od Apple. Ponúka totiž takzvaný modulárny obal, ktorý pomocou prikladania ďalších častí vyrieši všetky vyššie spomínané problémy.

Základ tvorí obal case+. Ten samozrejme zariadenie najmä chráni pred pádmi a bežným opotrebovaním. Na zadnej strane však ponúka kovový panel, na ktorý pomocou magnetov pripevníte ďalšie súčasti z kolekcie: +tilt, +energy, +drive alebo +wallet.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

+tilt je najjednoduchším rozšírením obalu. Jeho predná skladacia časť dokáže chrániť aj displej alebo poslúžiť ako stojan pri sledovaní filmov. No a ak sa ju rozhodnete zložiť úplne, skryje aspoň vaše slúchadlá. Logitech pripomína, že vďaka magnetom možno iPhone pripevniť aj na chladničku, napríklad počas prípravy jedla podľa receptu z internetu.

Ešte zaujímavejším rozšírením je +energy, ktoré opäť pripevníte na základné puzdro case+ a získate tak ďalšiu 2 300 mAh batériu pre dlhšiu výdrž. Batéria samozrejme obsahuje výrezy pre fotoaparát a štvoricu diód informujúcich o zostávajúcej kapacite.

V aute potom poslúži +drive, ktorý sa prostredníctvom prísavky uchytí na palubnú dosku alebo čelné sklo. Tento držiak navyše ponúka aj druhý univerzálny adaptér pre prípad, že svoje auto niekomu požičiate a on si na sklo bude chcieť pripevniť vlastný mobil.

Logitech ponúkne aj rozšírenie +wallet, ktoré schová vaše peniaze a karty v príjemnom textilnom obale. Ten by mal kreditky ochrániť aj pred demagnetizáciou.

Jednotlivé prílušenstvo nebude možné kúpiť samostatne. Základňu case+ dostanete v krabici aj so všetkými štyrmi ďalšími nadstavcami. To samozrejme zvyšuje koncovú cenu, no tá pri racionálnom pohľade vôbec nie je prehnaná. Logitech si za všetko vypýta 199 dolárov, teda približne 145 eur, no len bežný značkový obal s batériou pre iPhone stojí polovicu, puzdro minimálne "dvacku" a to nám ešte stále chýba držiak do auta a možnosť schovať kreditné karty. Je však otázne, či všetko toto príslušenstvo budete potrebovať.

Zdroj: Logitech

Diskusia k článku:

Začať diskusiu