Level od Samsungu: prémiové slúchadlá a reproduktor

Samsung predstavil štvorlístok prémiového príslušenstva pre fanúšikov hudby. Klasické slúchadlá In doplnia väčšie On, bezdrôtové Over a Bluetooth reproduktor so zabudovanou batériou Box. Všetkému by mal dominovať pekný dizajn a kvalitný zvuk.

Úprimne, Samsung v súčasnosti nie je vnímaný práve ako etalón dizajnu. Hoci spracovaniu jeho smartónov a tabletov toho veľa vyčítať nemožno, nad falošnou kožou a plastom mnohí ohŕňajú nos. Výrobca sa však aspoň snaží ponúkať originálne príslušenstvo, či už je to sada obalov S View s okienkom pre rýchlu kontrolu času a zmeškaných udalostí, prípadne kryty s cievkou pre bezdrôtové nabíjanie podľa štandardu Qi.

Teraz prichádza aj s doplnkami pre vyznavačov kvalitného zvuku a hudby, pričom dizajn by mal tentoraz hrať taktiež jednu z hlavných úloh. Séria Level prichádza so slúchadlami Over, In a On, ktoré doplní reproduktor Box. Už názov tak presne ilustruje, o aký produkt ide.

Slúchadlá Level Over prekrývajú celé ucho, mali by teda byť výrazne pohodlnejšie, a to aj vďaka absencii káblov, ktoré nahradila technológia Bluetooth. Hlavné ovládacie prvky budú dotykové. Reproduktor s priemerom 50 milimetrov s neodýmovým magnetom je vsadený do rámu z bio celulózy, ktorá tlmí rezonanciu a dunenie. Zvuky okolia navyše pomáha chrániť aj dvojica mikrofónov a aktívne rušenie šumu.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Ich presné nastavenie uľahčí aplikácia Samsung Level z Google Play, ktorá ponúkne ekvalizér SoundAlive vrátane 25 nastavení pre rock, pop, jazz, koncert či hry a filmy. Doporučená cena týchto slúchadiel je 349,90 € (aj s obalom na prenášanie). Tabuľky uvádzajú, že mód aktívneho pohlcovania hluku (ANC) výrazne ovplyvní ich výdrž. Tá totiž po jeho vypnutí narastie z 15 až na 30 hodín počúvania, respektíve z 30 až na 200 hodín pri standby režime. Over majú hmotnosť 350 gramov a rozmery 175 x 190 x 78 mm.

Kompaktnejší (162 x 181 x 70 mm) variant On má menšiu 40 mm membránu, hmotnosť 210 gramov a cenovku 199,90 €, zaobísť sa však budete musieť bez ich bezdrôtového pripojenia cez Bluetooth.

ikona

Recenzia: Urban Revolt Fenix Wireless - hodnotný dizajn, lacný zvukRecenzia bezdrôtových uzavretých slúchadiel s pekným spracovaním, fungovaním s dvomi telefónmi súčasne a zvukom zodpovedajúcim cenovke.

Ak chcete byť na ulici nenápadní, môžete siahnuť po klasických slúchadlách Level In. O kvalitný zvuk v celom spektre by sa mal postarať trojpásmový reproduktorový systém (2 pre výšky a stredy a 1 pre basy), o pohodlné nosenie v ušiach zas 4 silikónové či 3 penové násady. Ich cena 149,90 eur sa nám však zdá príliš vysoká, hoci ponúkajú aj ovládacie centrum na prívodnom kábliku.

Pri Bluetooth reproduktore Box cenovka zatiaľ chýba úplne. "Krabička" však bude z kovu a ponúkne 56 mm stereo reproduktor i pasívny vysielač. Celý dizajn by mal redukovať hluk a potláčať ozvenu, čo využijete aj v prípade konferenčných hovorov - Box totiž zvládne pripojenie cez Bluetooth (alebo rýchlejšie NFC). Váš hlas zachytí zabudovaný mikrofón. Presun medzi skladbami zabezpečia samostatné tlačidlá a batéria by mala vystačiť na približne 15 hodín nepretržitého prehrávania. Trasportovať budete 600-gramový objekt s rozmermi 164 x 62 x 69 milimetrov.

Zdroj: Samsung

Diskusia k článku:

rtg 20.05.2014 - 16:52

pekne... zo Samsungu sa stalo novodobe Sony

Celá diskusia 1 príspevok