Lunecase: puzdro pre iPhone s upozornením na hovor a SMS

Puzdro Lunecase dokáže upozorniť na prichádzajúci hovor alebo SMS-ku aj bez toho, aby bolo vybavené batériou či spojené s iPhonom. Využíva totiž elektromagnetické vlny, ktoré váš smartfón neustále prijíma a vysiela pri komunikácii s BTS stanicami.

Stratégia jednej vlajkovej lode každý rok a úzka paleta modelov v ponuke Applu je pre výrobcov príslušenstva nespornou výhodou. Kým v prípade ostatných značiek by museli vyrábať ochranné puzdrá rôznych tvarov, v prípade iPhonu stačí jedna veľkosť a nastavenie výrobnej linky, vďaka ktorým dokážu uspokojiť väčšie množstvo zákazníkov. Aj preto je zaujímavého príslušenstva pre iPhone omnoho viac, než napríklad pre Sony Xperiu Z2 či HTC One.

Kým niektoré puzdrá zaujmú dizajnom alebo možnosťou skryť platobnú kartu, tím okolo Lunecase to skúša úplne inak. Aj ich obal iPhone hlavne chráni pri pádoch alebo pred poškriabaním, no zároveň dokáže aj upozorňovať na dvojicu udalostí - prichádzajúci hovor a prijatú SMS. Na zadnej strane puzdra sa totiž rozsvieti príslušný piktogram.

Lunecase

Puzdro Lunecase je však hrubé len niečo vyše 3 milimetrov, nemá batériu a s jablčným smartfónom nie je nijako prepojené, dokonca ani prostredníctvom technológie Bluetooth. Ako to teda funguje? Indikátory na zadnej strane reagujú na elektromagnetické vlny, ktoré im v prípade prichádzajúceho hovoru alebo SMS správy dodajú potrebnú energiu na to, aby sa rozsvietili. Presne tie, ktoré môžu spôsobovať rušenie v prípade, že máte telefón v blízkosti reproduktorov - aj vtedy viete, že vám niekto volá, už pred rozsvietením displeja a spustením vyzváňania.

ikona

Skúsenosti: Mesiac s Apple iPhone 5S - závislosť prvého stupňaSkúsenosti so špičkovým telefónom rozumných rozmerov. Nie je lacný ani bez nedostatkov, ale už chápem nadšenie jeho majiteľov.

Princíp je tak rovnaký ako v prípade rôznych blikajúcich príveskov či stojanov, ktoré boli populárne pred niekoľkými rokmi a dali sa kúpiť takmer v každom mobilshope alebo na trhovisku. Ukrajinský startup túto myšlienku opäť prebral k životu a zabalil do skutočne lákavého obalu. V tomto prípade doslova, aj s výrezmi pre fotoaparát, ovládanie hlasitosti a prepínač vibračného režimu.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení.

Nie je nám jasné, ako presne puzdro rozlíši prichádzajúci hovor a SMS-ku, no autorom veríme, že to skutočne funguje. Jedinou nevýhodou tak môže byť fakt, že piktogramy budú svietiť len v okamihu volania alebo krátko po prijatí správy. Oveľa zaujímavejšie by bolo, ak by ste si rozsvietené upozornenie našli aj po niekoľkých minútach a reagovalo by aj na e-mail či správu z niektorého instant messengera.

Lunecase bojovalo na crowdfundingovom portáli Kickstarter, kde chceli autori vyzbierať 50-tisíc dolárov. Už teraz majú dvojnásobok, distribúcia by teda mala začať približne v auguste tohto roka. Plastové puzdro by malo stáť 50 $ (v prepočte približne 36 eur).

Zdroj: Kickstarter, iMore

Diskusia k článku:

05.05.2014 - 18:33

z nadpisu bolo hneď jasné, že vlastne ide o rovnaký princip používaný pri v článku spomínaných tzv.blikatkach. s prvotného nadšenia krátkodobej signalizácie, može byť sklamanie. :-) skor to vidím na zabavu, ako prakticky využitelne, až niektoré výnimky. ale fakt som prekvapený, že táto zábavka "blikatko" šlo do zabudnutia ani neviem kedy, ;-) mladší si to ani nepamataju, pre nich by to mohol byť znovu objavený hit. prečo to nikto nevyrába.?

Celá diskusia 1 príspevok