Orange: Sony Xperia E1, Nokia 108 a Prestigio Visconte 3G v akciovej ponuke

Orange opäť pridal nové zariadenia do svojej ponuky dotovaných prístrojov. Lacný android, Nokiu klasickej konštrukcie so základnou výbavou a tablet s plnohodnotným systémom Windows 8.1.

Sony Xperia E1 má kompaktné rozmery a slabú výbavu. Poteší hlavne fanúšikov hudby, ktorí uvítajú hlasný 100 dB reproduktor na zadnej strane. Výbavou neohúri, zaujme však hudobnými funkciami a špeciálnym Walkman tlačidlom v hornej stene. Jeho podržaním a následným zatrasením telefónom svoje skladby premiešate.

Vo vnútri pracuje dvojjadrový 1,2 GHz procesor, 512 MB operačná pamäť RAM a 4 GB vnútorný úložný priestor s podporou microSD kariet do veľkosti 32 GB. Operačný systém Android beží vo verzii 4.3 Jelly Bean. Štvorpalcový TFT displej dostal rozlíšenie 480 x 800 bodov.

Na momentky a krátke videá poslúži 3-megapixelový fotoaparát, ktorému chýba nielen automatické zaostrovanie, ale aj prisvetľovacia dióda. Nenájdeme ani prednú kameru. O konektivitu sa postará podpora rýchlej dátovej siete HSPA, Wi-Fi, GPS, Glonass, Bluetooth 4.0 a nechýba ani FM rádio s RDS.

ikona

Základné info: Sony Xperia E1Hudobný android so 4'' WVGA displejom, dvojjadrovým 1,2 GHz procesorom, 3 Mpix fotoaparátom bez AF a LED blesku, nízkou pamäťou, špeciálnym Walkman tlačidlom a 100 dB reproduktorom.

Sony Xperia E1 kúpite v Orangei od jedného eura, plná cena zariadenia je 140 eur.

Nokia 108 je mobil klasickej konštrukcie so základnou výbavou. Tá vám stačí na prijímanie hovorov, posielanie správ, momentky, počúvanie rádia alebo ako MP3 prehrávač. Výhodou týchto lacných Nokií je ich dlhá výdrž na jedno nabitie.

Displej má 1,8-palcovú uhlopriečku a rozlíšenie 128 x 160 bodov. Na fotografie a videá v QVGA kvalite poslúži zadný 0,3-megapixelový fotoaparát, ktorému chýba nielen automatické zostrovanie, ale j prisvetľovacia dióda. Medzi zvyšnými špecifikáciami poteší prítomnosť FM rádia s RDS, Bluetooth 3.0 a slot na pamäťovú microSD kartu do veľkosti 32 GB. Batéria dostala kapacitu 950 mAh a sľubuje výdrž do 14 hodín hovoru alebo do 38 dní v pohotovostnom režime.

ikona

Základné info: Nokia 108Lacný mobil klasickej konštrukcie so základnou výbavou, 1,8'' QQVGA displejom, VGA fotoaparátom, Bluetooth, FM rádiom s RDS a podporou pamäťových kariet. Na vybraných trhoch bude dostupný aj v dual SIM verzii.

Nokiu 108 kúpite od jedného eura, plná cena telefónu je v Orangei 30 eur.

Prestigio MultiPad Visconte vám na cestách alebo v teréne poslúži ako jednoduchá náhrada za počítač alebo notebook.

V tablete beží operačný systém Windows 8.1. Ide o plnohodnotnú verziu, ako ju poznáme z počítačov. Používať tak môžete nielen známe dlaždice, ale aj tradičnú Pracovnú plochu, u mnohých používateľov stále obľúbenú oveľa viac než nový Metro style. Na dotykovej obrazovke majú však dlaždice väčšie opodstatnenie než na tradičom PC.

Vo Visconte pracuje dvojjadrový procesor Intel taktovaný na 1,46 GHz, o chod aplikácií sa stará 2 GB operačná pamäť RAM. Vnútorný úložný s 32 GB kapacitou má reálne použiteľných iba 8 GB. Zvyšok zaberá systém a nainštalované aplikácie. Našťastie nechýba slot na microSD kartu do veľkosti 64 GB. Verzia predávaná v Orangei má aj slot na SIM kartu, takže pri surfovaní po internete na cestách nemusíte byť odkázaní na voľné Wi-Fi alebo zdieľanie dát z vášho smartfónu.

Nad 10-palcovou obrazovkou s rozlíšením 1 280 x 800 bodov je VGA kamera určená na video chat, zadný fotoaparát nenájdeme. Mnohým používateľom zrejme ani nebude chýbať. Medzi špecifikáciami sa uvádza Wi-Fi, miniHDMI, 3,5 mm jack, microUSB konektor s podporou USB 3.0 i Bluetooth 4.0. Batéria disponuje kapacitou 4 000 mAh.

ikona

Recenzia: Prestigio MultiPad Visconte 3G - dobrá cena a Windows k tomuRecenzia 10,1'' tabletu s plnohodnotným OS Windows 8.1, 64 GB pamäťou, 2 GB RAM a procesorom Intel Celeron. Zamrzia iba nešťastne riešené porty.

Prestigio MultiPad Visconte bude v Orangei dostupný od jedného eura, plná cena tableru je stanovená na 355 eur.

Zdroj: orange.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu