Inteligentnú žiarovku od LG spárujete s Androidom aj iOS

LG na kórejský trh uviedlo dvojicu inteligentných žiaroviek. Po spárovaní s Androidom alebo iOS tak môžete na diaľku ovládať svetlo v miestnosti či využívať možnosť postupného budenia rozsvietením svetla. Smart Bulb tiež dokáže upozorňovať na prichádzajúci hovor.

K smartfónom už dnes môžeme pripojiť najrôznejšie príslušenstvo alebo techniku v domácnosti. Medzi najnovšie novinky patrí, na prvý pohľad obyčajná, LED žiarovka od LG. Smart Bulb má príkon 10 wattov (ekvivalent 60 W klasickej žiarovky) a v balení za v prepočte približne 32 dolárov (cca 23 €) dostanete hneď dve.

Smart Bulb sa však od štandardného zdroja svetla vo vašej izbe predsa len mierne líši. Prostredníctvom technológie Bluetooth ju totiž môžete pripojiť k smartfónu s Androidom alebo iOS. Spojenie následne umožní nastaviť takzvaný bezpečnostný mód, kedy sa žiarovka v určitých intervaloch rozsvieti a v rámci ochrany pred zlodejmi tak predstiera vašu prítomnosť.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení.

Party režim potom bliká do rytmu s hudbou prehrávanou z vášho telefónu. Najzaujímavejšou funkciou ale zrejme bude možnosť zobudenia používateľa postupným rozsvietením v miestnosti namiesto zvuku budíka alebo inteligentné upozorňovanie na prichádzajúci hovor - opäť blikaním. Práve táto schopnosť Smart Bulb zvýhodňuje oproti už dlhšie známemu riešeniu Philips Hue (to sa ovláda prostredníctvom Wi-Fi). Hue na rozdiel od žiaroviek LG kúpite bezproblémovo aj u nás, no štartovacia sada ale stojí až 200 €.

Konkurenčné riešenie Philips Hue s množstvom ďalších funkcií

ikona

Prestigio MiraCast MultiScreen - bezdrôtový prenos obrazu z mobilu do televízoraNovinka firmy Prestigio funguje na princípe "zrkadlenia" a poslúži na bezdrôtové zdieľanie displeja vášho mobilného zariadenia na televíznej obrazovke, monitore alebo plátne.

LG sľubuje, že žiarovky Smart Bulb vydržia viac než 10 rokov v prípade, že ich budete používať 5 hodín denne. Pre správne fungovanie je potrebné vlastniť smartón s Androidom 4.3 a vyšším, prípadne iOS 6.0 a vyšším.

Zdroj: LG Korea

Diskusia k článku:

ondrakomous 28.03.2014 - 16:34

konecne si posvitim doma na hajzlu.

Celá diskusia 1 príspevok