LG 3300

Prvý kontakt s LG 3300 Chvíľu som sa "pohral" s véčkom ponúkaným aj oboma operátormi za výhodnú cenu.

Základná charakteristika:

konštrukcia: véčko

OS: vlastný,

frekvencie: 900/1800 MHz,

rozmery: 91 x 47 x 25 mm,

hmotnosť: 91 g,

externý displej: monochromatický, 96 x 64 b.,

interný displej: pasívny, 65 536 farieb, 128 x 160 b,

fotoaparát: 480 x 640 b., zoom, blesk,

pamäť: 1,5 MB, 200 kontaktov, 250 SMS, 150 MMS,

správy: SMS, EMS, MMS,

prenos dát: GPRS 4+2, kábel,

zábava: Java, WAP 2.0,

batéria: 1 000 mAh, Li-Ion,

výdrž: do 3 h hovoru/300 h pohotovosti.

fotkafotkafotka

Všetky fotky nájdete v našej Galérii!

Trocha väčšie véčko s fotoaparátom a dvoma displejmi ponúkané v akcii T-Mobile za výhodnú 1 Sk (konkurencia ponuka podobný model LG 3310 za 990 Sk/1 Sk podľa jednotlivých programov). V bežnom predaji sa mi ho nepodarilo nájsť.

Mal som možnosť si tento model vyskúšať na niekoľko desiatok minút. Samozrejme som príležitosť využil, telefón nafotil a dojmy zapisoval. Snímky LG3300 nájdete na adrese http://www.fony.sk/photos.

Dizajn

LG 3300 sa drží v ruke príjemne. Aj keď je na môj vkus trocha väčšie, kvalita spracovania a ergonómia celého prístroja ma milo prekvapili. "Hral" som sa s asi mesiac starým telefónom. K spracovaniu nemám výhrady, na dizajn si spraví každý vlastný názor.

Klávesnica

Kórejci klávesnice robiť vedia. Táto má modré podsvietenie, ktoré však chýba na štvorsmernom kruhovom tlačidle. Písanie na LG 3300 je vďaka veľkým tlačidlám s primeraným odporom príjemné, počet tlačidiel by však mohol byť nižší. Na druhej strane v pohotovostnom stave do ôsmich funkcií vstúpite stlačením jedného z mnohých ovládacích prvkov. Bočné dvojité tlačidlo je síce prítomné, a to chválim, ale stláča sa nepohodlne. Jeho zdvih je nízky.

Displej

Dvojica displejov u "korunového" véčka poteší. Vonkajší monochromatický displej som len privítal. Mnohí z vás vedia, že si nepotrpím na farebný vonkajší displej, ktorého funkcia je podľa mňa výhradne informačná. Podržaním bočného dvojitého tlačidla displej rozsvietite. Zaujímavé je, že po zavretí telefónu sa externý displej nerozsvieti.

Hlavný displej je pasívny, zobrazí 65 536 farieb a celkom sa mi pozdáva. Samozrejme, nie je taký žiarivý ako jeho konkurenti s aktívnymi displejmi. Zobrazí až 8 riadkov textu, pričom pri písaní správ využijete 6 a pri ich čítaní 7. Veľmi slabé je zvýraznenie ikon hlavnej ponuky menu. Viac vidno na snímkach v spomínanej galérii. LG3300 ponúka 4 prednastavené tapety: digitálne a analógové hodiny, krajina a T-Mobile.

Fotoaparát

VGA fotoaparát s bleskom je veľké plus. Snímky fotí otočené na výšku, čo je výhodné najmä na prezeranie fotiek roztiahnutých po celej ploche displeja. To ma veľmi milo prekvapilo. Fotoaparát sa spustí ihneď po stlačení vybraného tlačidla. Nastavenie jeho parametrov je jednoduché a intuitívne. Meníte kvalitu, rozlíšenie (48 x 48 b., 60 x 120 b., 240 x 320 b., 480 x 640 b.), blesk, časovanie, jas, farby. Reakcie fotoaparátu sú rýchle. Záznam videí však tomuto véčku chýba. Fotky môžete odoslať len prostredníctvom MMS, alebo ich použiť ako tapetu. Po zakúpení dátového kábla by bol ich import do počítača jednoduchší. Veľmi zaujímavé je fotenie autoportrétov v zavretom stave na monochromatickom displeji. Ak máte tento telefón možnosť odskúšať, určite skúste túto celkom zábavnú funkciu. Na moje prekvapenie je zameriavanie 1-farebného (!) displeja čitateľné.

Profily sú prítomné a menia sa pomocou jedného tlačidla, ktorým spustíte špeciálne menu. Zvuky sú klasické kórejské. Nenachádzajú sa však medzi zvukmi v galérii, ale len v profiloch. Register hovorov je jednoduchý, ako na ostatných bežných telefónoch nižšej strednej triedy.

Písanie správ je príjemné vďaka kvalitnej klávesnici. Nechýba slovník T9 a odpočítavanie znakov.

V telefónnom zozname vyhľadávate podľa viacerých písmen, ale tento systém je veľmi pomalý. Ak chcete zadať "mi", po zadaní "m" telefón po 1- až 2-sekundovej odmlke preskočí na pozíciu "m", a až potom môžete zadať ďalšie písmeno "i". Fotku k menu priradíte len v prípade zosnímania záberu s rozmermi 48 x 48 bodov.

Budíkov je 5, ale žiaden z nich nebudí vo vypnutom stave a nie je ani opakovaný. Kalendár si zapamätá len 20 udalostí. Nechýba kalkulačka a diktafón.

LG3300 je jednoduché véčko uberajúce sa stredným prúdom. Primerané rozmery nesledujú miniaturizáciu, kvalitné spracovanie musím dokonca pochváliť. Snímanie fotiek v rozlíšení napr. 120 x 160 b. perfektne postačí na záznam momentov pre ich prezeranie na displeji mobilu, ktorý v tomto prípade využijete naplno. Telefónny zoznam a vyhľadávanie v ňom si zaslúži kritiku, nemožnosť prebudenia vo vypnutom stave tiež. Písanie správ je naopak príjemné, dokonca aj diakritika použitá pri písaní s T9 je pred odoslaním odstránená. Li-Ion batéria s kapacitou 1 000 mAh istotne zabezpečí dostatočne dlhú výdrž.

LG3300 je teda telefón malých rozporov. Ale za jednu korunu v akcii véčko s dvoma displejmi a fotoaparátom len ťažko zoženiete.

Zaujímavé odkazy:

podpora telefónov LG

stránka T-Mobile venovaná produktu

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 18.06.2005 - 21:24

Mogvaj: Neviete niekto kde by sa dal kupit datovy kabel na LG 3310? Mam v nom uz cez 200 fotiek a niekde ich potrebujem odlozit. Dakujem.

anonymous13.10.2005 - 17:56 Trvalý odkaz

miro: prosim o zaslanie informacii,alebo web.adresy na ozivennie prenosu dat medzi PC a mobilnym telefonom Lg c 3300 .kabel mam.dakujem!

anonymous24.12.2005 - 02:31 Trvalý odkaz

ASX: Ake ozivovanie? mam usb a workuje okrem flashovania ok, pretoze sa tvari ako virtualny com..LG-C3300 MIC/WAP2.0 MIDP-2.0/CLDC-1.1

Celá diskusia 3 príspevky