Google znižuje ceny! 100 GB na Google Disk len za približne 1,50 € mesačne

Ako vidíte na nasledujúcom obrázku - snímke obrazovky môjho Google úložiska - už roky využívam starú ponuku, ktorá ku aktuálnym 16 GB priestoru pre e-maily v rámci Gmailu pridáva 20 GB na vzdialenom disku za menej než štyri eurá ročne. Túto ponuku môžem predlžovať, no nie je možné ju aktivovať novému používateľovi.

Ten si však môže vybrať cenovo-konečne-atraktívnejší balík 100 GB za približne 1,50 eur mesačne, t.j. 18 eur ročne. To sa už oplatí aj v porovnaní s mojím starým balíkom. Ten mi aj tak o chvíľu nebude stačiť.

Ako môžeme vidieť, bitka služieb ako Google Drive, OneDrive, iCloud, Dropbox a ďalších môže byť pre zákazníka len a len prospešná. Ku všetkým máte pohodlný prístup zo smartfónov a kúpa externých harddiskov naozaj prestáva mať zmysel.

Správu vášho úložiska Google by ste mali nájsť pod odkazom: www.google.com/settings/storage.

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 14.03.2014 - 13:03

K Moto G mám 50GB cloud na google Disk zdarma na 2 roky. Neviem či ho vôbec niekedy využijem. Ale čo potom, platiť za to? EE. Mojím "cloud" (64GB) uložiskom je mobil, ktorý mám stále pri sebe. Ak by som už chcel pristupovať k dátam z viacerých zariadení. Spravím si domáci cloud. Možností je niekolko.. Napríklad Toshiba Canvio Personal Cloud: http://www.youtube.com/watch?v=npUtzE0nW00 http://www.youtube.com/watch?v=swTV7oGTRtg A možno to nebude dlho trvať keď niekto spraví aplikáciu na využitie smartu ako cloudového úložiska ;-)

dolezite_upozornenie14.03.2014 - 14:29 Trvalý odkaz

Ešte stale maju v podmienkach take veci ako: že im uďelujem bezvyhradný, doživotný a celosvetovy súhlas s akýmkoľvek použitím fotiek? Lebo kým to tam bude, tak to nezačnem používať. Mám veľa fotiek, na ktoré nemám súhlas zo šírením a nerád by som bol keby sa rodinné fotky zo zaujímavými výrazmi tváre hocikde náhodne zverejňovali v reklamách.

Dejvo14.03.2014 - 14:48 Trvalý odkaz

Určite je to fajn voľba, hlavne je to cenovo výhodné. Avšak omnoho výhodnejšie je podľa mňa si spraviť domáci cloud, ktorý si môžem plne prispôsobiť svojím požiaadavkám a hlavne mám možnosť si ho podľa potreby rozširovať...

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease14.03.2014 - 15:29 Trvalý odkaz

No to je ďalší problém, či sú dáta dostatočne v bezpečí a stále dostupné.
OT: Napr. u Swan je služba nahrávanie TV programov, ale na ich servre bez downloadu. Chvílu som to (neúmyselne) používal - platil, keďže prvý mesiac bol zadarmo.. Raz som chcel pozriet nahratý program a bol nedostupný - dovi dopo.

Ďalší problém je, že si prevádzkovatelia cloud služieb menia podmienky ako sa im zachce. Viď nedávno SugarSync mal určitý objem dát zdarma, ale teraz si musíš zaplatiť, alebo.. Detto Imageshack, po rokoch free služby - zaplať, stiahni si to do určitého dátumu, alebo choc dopr....

A mnohí zabudli na externé úložisko od Microsoftu pre Windows Mobile, ktoré zrušili jedného dňa úplne.

Richard Hombauer14.03.2014 - 16:12 Trvalý odkaz

A práve preto nedám už roky dopustiť na Google Drive, ktorý nemení podmienky, ale zatiaľ každým rokom len zvyšuje priestor na e-maily a k tomu zlacňuje objem dát navyše. A ako vidíte na screenshote, ak som si raz aktivoval 20 GB za určitých podmienok, mám takú možnosť aj keď taká ponuka pre nových zákazníkov zmizne. To sú pre mňa tie najlepšie dôvody, aby som pri úložisku Google ostal aj naďalej.
dolezite_upozornenie - tvoja výhrada je opodstatnená, to uznávam. všeobecné podmienky som neštudoval.

Celá diskusia 6 príspevkov