Alcatel s trojicou smartfónov: Idol 2, Idol 2 Mini a One Touch Pop Fit

MWC v Barcelone začína chrliť svoje prvé novinky. Alcatel pripravil tenký Idol 2 s päťpalcovým HD displejom a menší 4,5" Idol 2 Mini. Tie doplní jednoduchý One Touch Pop Fit s 2,8-palcovou QVGA obrazovkou a 1 000 mAh batériou.

Alcatel otvára barcelonský Mobile World Congress 2014 trojicou nových zariadení. Dve z nich budú nástupcami vlaňajšieho Idolu a Idolu Mini.

Päťpalcový Idol 2 je hrubý iba 7,3 milimetrov. Dostal IPS LCD displej s HD (720 x 1 280 b.) rozlíšením, štvorjadrový procesor s taktom 1,2 GHz a 1 GB RAM.

Istý je aj 8-megapixelový hlavný fotoaparát s LED bleskom, 1,3 Mpix predná kamera, FM rádio, GPS, NFC a Android 4.3 Jelly Bean s budúcou aktualizáciou na 4.4 KitKat. Vnútorné úložisko s kapacitou 8 alebo 16 GB bude možné rozšíriť microSD kartami, avšak iba vo verzii s jednou SIM kartou. V dvojsimkovej na ne už priestor nezostal.

Na trh by sa mal dostať už v apríli za cenu okolo 199 €. LTE verzia príde na pulty ako Idol 2 S za 249 €.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Idol 2 Mini bude iba mierne menší, jeho displej dostane uhlopriečku 4,5 palcov. Bohužiaľ sa zmenšilo aj rozlíšenie, na 540 x 960 bodov. Procesor, FM rádio a GPS ako aj fotoaparát či prísľub updatu na Android 4.4 KitKat zostávajú. Predná kamera dostala rozlíšenie 2 Mpix, Mini však bude hrubší (8,5 mm).

Idol 2 Mini bude stáť len 169 €, LTE verzia Idol 2 Mini S zas 209 €. Tá však okrem rozšírenej dátovej konektivity zaujme aj hliníkovým zadným krytom, ktorý klasické verzie vo viacerých farbách mať nebudú.

Alcatel predstavil aj zvláštne zariadenie s názvom OneTouch Pop Fit. Malo by ísť o veľmi jednoduchý smartfón, ktorý však výrobca prezentuje skôr ako fitness zariadenie. Dostupné totiž bude s piatimi krytmi v čiernej, ružovej, modrej, žltej a červenej farbe, flipovým púzdrom, držiakom na rameno a slúchadlami od firmy JBL.

Hardvérové parametre toho veľa neponúknu 2,8-palcový QVGA displej, dvojjadrový 1 GHz procesor MediaTek, 512 MB RAM a 16 alebo 32 GB úložisko však budú stáť len 89 € (pravdepodobne bez príslušenstva). Môže ísť o ideálne zariadenie na počúvanie hudby počas behu, 1 000 mAh batéria zrejme aj tak viac nezvládne.

Zdroj: CNET

Cestu a ubytovanie redaktora na MWC 2014 zabezpečila spoločnosť Samsung. Ďakujeme!

Diskusia k článku:

ondrakomous 23.02.2014 - 19:48

dneska jsem na to koukal, alkatel sazi na jistotu, tak letosni rada pop okopirovany vzhled samsungu s4 a rada idol okopirovany vzhled iphone 5, skoda ze ste nedali takovou tu fotku, jak je u toho novyho idolu konektor.

Celá diskusia 1 príspevok