iOS TIP: Vyšiel jailbreak pre zariadenia s iOS 7

Neoficiálny proces by mal umožniť inštaláciu a úpravy inak uzavretého iOS 7.0 až 7.0.4. Untethered jailbreak je dostupný pre iPhone, iPod touch, iPad a iPad mini. Vykonávať by ho však mali iba skúsení používatelia a vždy len na vlastnú zodpovednosť.

Systému iOS od Apple je často vytýkaná prílišná uzavretosť. Siedma verzia priniesla niekoľko pozitívnych zmien, napríklad rýchle prepínače v spodnej lište, stále však nemožno meniť nastavenie východzieho prehliadača, e-mailového klienta alebo vzhľad prostredia.

Toto umožňuje takzvaný jailbreak, pomocou úprav z "obchodu" Cydia. Pre iOS 7 vyšiel v týchto dňoch. Jeho autori pripravili jednoduchú aplikáciu pre Mac OS X a Windows, ktorá v priebehu piatich minút odomkne každý iPhone, iPod touch, iPad a iPad mini bežiaci na iOS 7.0 až 7.0.4.

Treba však zdôrazniť, že do celého procesu by sa mali púšťať iba skúsení používatelia, spôsobí totiž stratu záruky. Dôležité je preto vždy uchovávať zálohu celého zariadenia cez iTunes alebo iCloud.

Jailbreak

Untethered jailbreak zostáva v zariadení aj po jeho reštarte. Tím evasd3r pred inštaláciou odporúča dočasne deaktivovať zámok obrazovky a vykonať prostredníctvom iTunes restore na verziu 7.0.4. Aktuálne môžu používatelia využívať iba staršiu verziu Cydie, jej tvorcovia totiž neboli na príchod jailbreaku vopred upozornení a viacero úprav v iOS 7 zatiaľ nemusí správne fungovať.

ikona

Apple predstavil iOS 7Na vývojárskej konferenci WWDC 2013 v San Francisku sme sa, okrem nových MacBookov a platformy OS X Mavericks, dočkali aj vylepšeného operačného systému iOS s novým grafickým prostredím a desiatkou hlavných noviniek.

Zdroj: evasi0n

Diskusia k článku:

Začať diskusiu