Súboj o zápästie: Sony SmartWatch 2 dostávajú aktualizáciu

Inteligentné hodinky by mohli byť zaujímavým vianočným darčekom. Po tom, ako svoje Galaxy Gear nedávno veľkou aktualizáciou vylepšil Samsung, pristúpilo k podobnému kroku aj Sony. Jeho SmartWatch 2 teraz kúpite za veľmi zaujímavé peniaze.

Hoci inteligentné hodinky Pebble sú na trhu už takmer rok, navyše s mimoriadne lákavou cenovkou na úrovni 150 dolárov, ich e-paper displej s rozlíšením 144 x 168 bodov zákazníkov v našom regióne príliš nenadchol. Skutočný záujem o tento segment zariadení vzbudila až dvojica Samsung Galaxy Gear a Sony SmartWatch 2.

Medzi oboma kúskami by sme si ťažko vyberali aj my v redakcii. Samsungu sme v recenzii vyčítali chýbajúcu garantovanú odolnosť voči vode (čo je pre zariadenie nosené na zápästí veľký problém), komplikované a príliš časté nabíjanie či vysokú cenu.

Samsung vypočul hlasy kritikov a v nedávnej aktualizácii uvoľnil podporu pre zobrazovanie notifikácií z akejkoľvek aplikácie. Galaxy Gear kúpite v slovenských e-shopoch už od 260 €, počítajte však s výrazným obmedzením. Spárujete ich totiž iba s väčšinou súčasných smartfónov s logom Samsung.

ikona

Recenzia: Samsung Galaxy Gear - parádny darčekŤažko si predstaviť, že by som si ich kúpil, ale no ako darček by boli dokonalé. Majú zopár nedostatkov, ale aj niekoľko podstatných predností. Predstavujeme vám prvé múdre hodinky od Samsungu.

Konkurenčné Sony SmartWatch 2 majú síce horší displej, ale s lepšou čitateľnosťou na slnku a kúpite ich už za 135 €, čím Pebble hodinky spomínané v úvode úplne strácajú význam. Nemajú reproduktor, no sú garantovane odolné voči ošplechnutiu vodou. Pri testovaní nám vydržali od pondelka do štvrtku a nabíjajú sa oveľa rýchlejšie. Kolegyňa Lenka ich doteraz s radosťou používa.

ikona

Recenzia: Sony SmartWatch 2 - rozumný luxusUž žiadne behanie k mobilu kvôli každej esemeske či e-mailu. Vodeodolné Bluetooth hodinky od Sony prekonali moje očakávania.

Sony sa očividne nechce vzdať bez boja a v týchto dňoch pripravilo pre druhú generáciu svojich hodiniek väčšiu aktualizáciu. Okrem drobností sa majitelia môžu tešiť najmä na automatickú reguláciu intenzity podsvietenia displeja. Zariadenie totiž získa schopnosť komunikovať so senzorom osvetlenia a automaticky sa tak prispôsobí ostrému slnečnému žiareniu či naopak, tmavej miestnosti.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Používatelia tiež dostanú možnosť rýchlejšie prechádzať upozorneniami z telefónu, vrátane ich odstraňovania pohybom prsta. Odteraz to pôjde po jednom alebo naraz. K dispozícii bude aj väčšie písmo a viac podôb pri zobrazovaní aktuálneho času. Sony spolu s aktualizáciou pridáva aj funkciu stopiek a úprav sa dočkalo aj viacero aplikácií, ktoré si do hodiniek môžete nainštalovať. Námatkovo spomenieme hudobný prehrávač či diaľkovú spúšť fotoaparátu. Na rozdiel od Galaxy Gear ich spárujete s ľubovoľným Androidom 4.0 a novším.

Zdá sa teda, že obaja výrobcovia, Sony i Samsung, na svojich hodinkách naďalej pracujú a snažia sa prinášať doposiaľ chýbajúce funkcie. Galaxy Gear alebo SmartWatch 2 by tak mohli byť ideálnym vianočným darčekom pre niekoho, kto na svojom zápästí znesie kus elektroniky a nepotrpí si len na mechanické analógové "automaty".

Zdroj: Xperia Guide

Diskusia k článku:

Začať diskusiu