LG: výrobu smartfónov na druhú koľaj neodsunieme

Pred pár dňami sa objavili správy o tom, že LG plánuje znížiť počet zamestnancov v mobilnej divízii o 10 % a sústreďovať sa bude najmä na produkciu televízorov. Podla samotného výrobcu sú ale správy nepravdivé a nedôveryhodné.

Kórejský web ETnews.com prišiel pred pár dňami so správou, podľa ktorej LG Electronics plánuje výrazne znížiť objem pracovníkov zodpovedných za výrobu smartfónov. LG má vraj objem ľudského kapitálu v mobilnej divízii zoškrtať až o 10 %, a zamestnancov presunúť najmä do výroby televízorov. Hoci pre oddelenie vývoja a výskumu by sa nič nezmenilo, celková podpora tohto sektora spoločnosti by sa výrazne znížila.

Podľa ETnews tlačia na LG obavy finančných inštitúcií, čínska konkurencia v mid-endoch a výroba televízorov vraj oproti smartfónom predstavuje výrazne nižšie riziko. Správu už prebrali viaceré médiá.

Takýto krok by však nedával príliš zmysel, obzvlášť v čase, keď LG prišlo so smartfónmi G2, Nexusom 5 či tabletom G Pad 8.3, ktoré verejnosť i recenzenti prijali veľmi dobre.

Viaceré weby spomínajú aj škandál vo Veľkej Británii, kde spoločnosť čelí vyšetrovaniu zo strany ICO (miestna obdoba nášho Úradu na ochranu osobných údajov). Inteligentné televízory značky totiž bez povolenia majiteľov odosielali informácie o tom, ktoré TV kanály a programy sledujú. LG údaje používalo pre presnejšie cielenie reklamy, sľúbilo však aktualizáciu firmwéru, ktorá s tým prestane.

ikona

Recenzia: LG G2 (D802) - dobrý high-endNie je vodeodolný, ani neponúka stereo reproduktory, no jeho výhody sú iné: silná batéria, krásny 5,2'' displej s tenkými okrajmi, ovládanie hlasitosti v zadnej stene a milión rôznych nastavení.

LG na správy ETnews okamžite reagovalo a tvrdí, že reči o presune priorít preč z biznisu so smartfónmi sú absolútne nepravdivé a založené na nedôveryhodných zdrojoch. Zároveň ubezpečilo, že chce byť lídrom mobilného priemyslu ešte viac, než kedykoľvek predtým. Nedávno predstavené produkty sú toho vraj dôkazom.

Len pre zaujímavosť, pôvodná správa kórejského ETnews je podľa všetkého zo servera už odstránená. Všetko je tak zdá sa iba dobrým príkladom toho, že každý zdroj treba preveriť a nechať vychladnúť.

ikona

Základné info: LG Nexus 5

Piaty Google telefón s najnovším OS Android 4.4 KitKat, 5'' Full HD displejom, štvorjadrovým 2,26 GHz procesorom, 8 Mpix fotoaparátom s optickou stabilizáciou obrazu a 2 300 mAh batériou. Slot na pamäťové karty stále chýba.

Zdroj: Mobile World Live, PhoneArena

Diskusia k článku:

huje® 25.11.2013 - 10:09

Matej Krajčovič · Dnes 00:00 · Pred pár dňami sa objavili správy o tom, že LG plánuje znížiť počet zamestnancov v mobilnej divízii o 10 % a sústrediť sa bude najmä na produkciu televízorov. Evidentne nezabralo... http://www.fony.sk/forum/clanky/4979-blackberry-prepusti-az-4-500-zamestnancov/49238#49238 Toto odporúčam vytlačiť, zarámovať a zavesiť nad pracovný stôl: http://www.rozhlas.sk/Budeme-sa-sustredit?l=1&c=0&i=2907&p=1 Ak nepomôže, nájdeme inú medicínu :-)

Matej Krajčovič25.11.2013 - 11:58 Trvalý odkaz

Vďaka, upravíme.

Celá diskusia 2 príspevky