Samsung predal 800-tisíc hodiniek Galaxy Gear

Spoločnosť Samsung tvrdí, že predala až 800-tisíc kusov inteligentných hodiniek Galaxy Gear. Hoci číslo pravdepodobne zahŕňa aj zadarmo distribuované modely v rámci promo akcií k novému Note 3, jedná sa o nečakaný úspech.

Samsung sa nijako netajil tým, že jeho inteligentné hodinky Galaxy Gear sú iba pokusom a snahou o otestovanie reakcií verejnosti na takýto typ zariadenia. Vývojári už pracujú na ďalších generáciách s doteraz nezapracovanými funkciami. Podobne je na tom aj Galaxy Round s ohnutým displejom, ktorý bol dokonca určený iba pre kórejský trh.

Aj preto analytici odhadovali, že Samsung predá len okolo 50-tisíc hodiniek. Všetko je však inak a samotný výrobca uvádza až 800-tisíc predaných kusov Galaxy Gear za posledné dva mesiace. To je veľmi slušný výsledok, hoci spoločnosť na viacerých trhoch (vrátane nášho) inteligentné hodinky pribaľovala zadarmo k prvým kusom nového Note 3. Predpokladáme, že ich všetky do svojho vyhlásenia o 800-tisícoch započítala.

Manažment si svoj pôvodný zámer očividne rozmyslel a z nečakaného záujmu sa posnaží vyťažiť čo najviac. Hodinkám bola vyčítaná schopnosť komunikovať iba s úzkou škálou modelov značky, mometálne ich však okrem Note 3 a Note 10.1 spárujete aj s Note II, Galaxy S III a S4. Ďalšie podporované modely by mali pribudnúť počas najbližších mesiacov.

ikona

Recenzia: Samsung Galaxy Gear - parádny darčekŤažko si predstaviť, že by som si ich kúpil, ale no ako darček by boli dokonalé. Majú zopár nedostatkov, ale aj niekoľko podstatných predností. Predstavujeme vám prvé múdre hodinky od Samsungu.

V recenzii sme spomínali nemožnosť zobrazenia podrobností o prijatých notifikáciách či e-mailoch. Namiesto toho sa zobrazila iba informácia o nutnosti otvoriť ich na spárovanom smartfóne. Aktualizácia ovládacej aplikácie Gear Manager však konečne priniesla schopnosť zobrazovať text upozornenia z akejkoľvek aplikácie v plnom znení.

Cena Galaxy Gear na našom trhu sa momentálne pohybuje okolo 270 €.

Notifikácie Galaxy Gear

Nová podoba notifikácií na displeji Galaxy Gear - foto: SamMobile

Zároveň sú k dispozícii aj orientačné čísla predajov najväčšej konkurencie. Pri SmartWatch 2 Sony už dávnejšie uvádzalo vyše pol milióna zákazníkov a hodinky Pebble s jednoduchým displejom nosí na ruke okolo 190-tisíc ľudí.

ikona

Recenzia: Sony SmartWatch 2 - rozumný luxusUž žiadne behanie k mobilu kvôli každej esemeske či e-mailu. Vodeodolné Bluetooth hodinky od Sony prekonali moje očakávania.

Zdroj: Reuters, TechRadar, Mobile World Live

Diskusia k článku:

Začať diskusiu