Apple iPhone 5S a 5C od 25. októbra oficiálne na Slovensku

Apple v tlačovej správe oznámil, ktoré krajiny sa dočkajú nových smartfónov iPhone 5S a 5C v ďalších dvoch distribučných vlnách. Oba modely by na Slovensko mali doraziť 25. októbra, stihnú teda už predvianočný nákupný ošiaľ.

Predaj iPhonov 5S a 5C začal 20. septembra v Spojených štátoch a deviatich ďalších krajinách. V Európe sa dočkali iba zákazníci vo Francúzsku, Nemecku a Veľkej Británii. U nás sa so štartom pôvodne počítalo až na konci roka.

Apple však v tlačovej správe oznámil, že v druhej vlne rozširovania príde na rad 36 nových krajín, medzi ktorými je aj Slovensko. Popri Česku, Rakúsku a Poľsku sa k nám dvojica noviniek dostane 25. októbra 2013. U nás oficiálny Apple Store nemáme, dátum sa teda bude pravdepodobne týkať najmä autorizovaných "Premium Resellerov", prípadne následne mobilných operátorov. V Českej republike funguje oficiálny internetový obchod.

Očakáva sa, že ceny u nás budú podobné cenám v eurách z ostatných krajín - nemecký a francúzsky Apple Store ponúkajú 16 GB iPhone 5C od 599 €, iPhone 5S potom od 699 €.

ikona

Základné info: Apple iPhone 5SVylepšený iPhone prichádza so starým dizajnom v nových farbách, rýchlejším čipom A7 s 64-bit architektúrou, iOS 7, 4'' Retina displejom, vynoveným 8 Mpix fotoaparátom s duálnym LED bleskom a snímačom odtlačkov prstov.

iPhone 5C však kúpite už aj u nás. Poponáhľalo sa O2, keď 16 a 32 GB verziu zaradilo so zľavou do svojho e-shopu za 609,05, respektíve 711,86 eur. V kamenných predajniach operátora zaplatíte o niečo viac. My sme novinku už stihli otestovať.

ikona

Recenzia: Apple iPhone 5C - O2 prekvapilo, Apple nieSlovenské ou-tú začalo lacnejšiu verziu najnovšieho ajfónu predávať krátko po jeho predstavení, vďaka čomu sme sa k nemu dostali aj my. Oplatí sa iPhone 5 prezlečený do plastového hábitu? Ťažko povedať.

25. októbra 2013 teda oba telefóny oficiálne prídu na slovenský trh. Netreba však zabúdať na to, že rôzni súkromní predajcovia a e-shopy môžu priniesť 5S a 5C skôr a za iné ceny. Pri predstavení minulej generácie taktiež nastali, pre nedostatočné zásoby na skladoch, problémy s dostupnosťou priamo na predajniach.

Ešte neskôr ako u nás, konkrétne 1. novembra 2013, sa predaj spustí v ďalších 16-tich krajinách. Ich podrobný zoznam nájdete v odkaze na originálnu tlačovú správu.

Zdroj: Apple

Diskusia k článku:

Začať diskusiu