Na jeden záber: Alcatel One Touch Idol a Idol Ultra

Neviete sa rozhodnúť, či si kúpiť tenký Alcatel One Touch Idol alebo ešte tenší Idol Ultra? Možno vám v rozhodovaní pomôže naše krátke porovnávacie video.

Obidva smartfóny majú kvalitnú konštrukciu, tenké telo, príjemnú hmotnosť, rovnakú obrazovku s 4,7-palcovou uhlopriečkou a operačný systém Android na nich beží vo verzii 4.1.1 Jelly Bean.

Alcatel One Touch Idol ponúka dvojjadrový 1 GHz procesor, 1 GB RAM a vnútorný úložný priestor v dvoch kapacitách. Jednosimkový model má menšiu (4 GB) a dual SIM verzia väčšiu (16 GB) veľkosť. Slot na microSD kartu nájdeme iba u 4 GB verzie. Dotykový IPS displej dostal qHD rozlíšenie 540 x 960 bodov.

Fotografie a videá v HD kvalite zhotovíte 8-megapixelovým fotoaparátom s automatickým zaostrovaním a LED bleskom. Na video chat poslúži predná 2 Mpix kamera, ktorá takisto dokáže nahrávať HD video. Na internet sa pripojíte cez dáta operátora do rýchlosti 7,2 Mbps alebo Wi-Fi sieť. Medzi špecifikáciami nechýba Bluetooth, GPS, FM rádio s RDS ani 3,5 mm jack. Batéria disponuje kapacitou 1 800 mAh.

ikona

Recenzia: Alcatel One Touch Idol vs. Idol UltraV jednom teste sme sa pozreli na dva podobné modely, ktoré pre nás boli príjemným prekvapením. Spája ich kvalitná konštrukcia, tenké telo, 4,7'' uhlopriečka a 8 Mpix fotoaparát.

Alcatel One Touch Idol Ultra dostal dvojjadrový procesor s taktom 1,2 GHz, 1 GB operačnú pamäť RAM a 16 GB vnútorného úložného priestoru bez možnosti rozšírenia microSD kartami. 4,7-palcový AMOLED displej má HD rozlíšenie 720 x 1 280 bodov a je pokrytý odolnou vrstvou Gorilla Glass.

Osemmegapixelovým fotoaparátom zhotovíte videá v HD kvalite, nechýba prisvetľovacia dióda ani automatické zaostrovania. Na prednejs trane nájdete prednú 1,3 Mpix kameru, ktorá takisto podporuje nahrávanie videí v rozlíšení 1 208 x 720 bodov. Ako daň za tenkú konštrukciu je absencia 3,5 mm jacku. Slúchadlá pripojíte cez dodávanú redukciu. Výbava zahŕňa aj podporu rýchlej dátovej siete s prenosovou rýchlosťou do 7,2 Mbps, Wi-Fi, GPS, Bluetooth 4.0 i FM rádio s RDS.

Na jeden záber: Alcatel One Touch Idol a Idol Ultra

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

wiker 20.09.2013 - 19:22

jako nic proti vkusu ale hento ze je dizajnova lahodka? :) ja som neni zatazeny na mobil mam LG l9 ale ved hento to je uplne standardna tehla, nic extra na nom nevidim.

marketa20.09.2013 - 21:20 Trvalý odkaz

uplne staci ze ma 16gb a na druhej 4gb ak budu aplikacie fungovat aj na pamatovke, funkcne gps a oproti l9 to bude extra

Celá diskusia 2 príspevky