Motorola vraj chystá QWERTY slajder, Nokia tablet a Full HD Lumiu

Fínska spoločnosť vraj predstaví 6-palcovú Full HD Lumiu 1520 a 10,1-palcový Windows RT tablet s polykarbonátovým telom. Motorola by si zas mohla zaspomínať na časy, keď bola hardvérová QWERTY klávesnica bežnou súčasťou smartfónov.

Server The Verge získal od svojho čitateľa množstvo fotografií údajne 6-palcového Full HD telefónu s OS Windows Phone, ktorý má údajne už dlhší čas k dispozícii. Malo by ísť o Lumiu 1520. Čitateľ uvádza, že najnovší kúsok obsahuje 2 GB RAM, procesor Qualcomm Snapdragon 800, 32 GB vnútorné úložisko a slot na microSD karty.

Prečítajte si: Microsoft kúpi mobilnú divíziu Nokie (3. 9. 2013)

Lumia 1520 by mala prísť na trh v USA (konkrétne v ponuke operátora AT&T) v priebehu niekoľkých týždňov aj s GDR3 updatom. Práve ten windowsfónom prinesie podporu Full HD rozlíšenia, zámok rotácie displeja, možnosť zatvárať aplikácie v okne multitaskingu alebo nový mód pri jazde autom, kedy sa pri pripojení Bluetooth súpravy môžu automaticky stlmiť oznámenia prichádzajúcich hovorov a SMS správ.

Fotografie, ktoré The Verge získal, ukazujú aj prítomnosť slotu na nanoSIM kartu. Špekuluje sa aj o prítomnosti 20 Mpix fotoaparátu.

foto: The Verge

Okrem toho už dlhšie sledujeme informácie, že Nokia chystá tablet, bohužiaľ vraj s platformou Windows RT, ktorý obmedzuje používateľa pri inštalácii aplikácií tretích strán. Desktopový mód je navyše výrazne okresaný a použiteľný najmä pre štandartne dodávaný balík Office.

Tablet by mohol mať uhlopriečku 10,1 palca a vzhľad nedávnych Lumií s polykarbonátovým telom. Takéto zariadenie, označované kódovým menom Sirius, sa totiž už dlhšie objavuje na tradičnej kolekcii rozmazaných fotografií neznámeho pôvodu. Nový tablet by mal taktiež ponúknuť Full HD displej (o nástupe takýchto zariadení tesne po vypustení GDR3 sme presvedčení) a rovnakú sadu so Snapdragonom 800, 2 GB RAM, 32 GB úložiskom a microSD slotom.

foto: digi-wo.com

Objaviť by sa tu ale mohol aj microHDMI konektor. Nokia má najbližšie v kalendári pripravenú udalosť v New Yorku na 26. septembra, kam už zvoláva verejnosť. Na nej by mohol byť predstavený tablet "Sirius" s tým, že na Lumiu 1520 by prišiel rad o mesiac neskôr.

K výpočtu chystaných zaujímavých zariadení môžeme pridať aj Motorolu s horizontálnym slajdrom Droid 5, ktorý by mal ponúknuť hardvérovú QWRTY klávesnicu. Tá sa v posledných rokoch takmer úplne vytratila a prakticky jediným smartfónom, ktorý ju ponúka je BlackBerry Q10. V novej Motorole očakávame 4,3- alebo 4,5-palcový displej, bezdrôtové nabíjanie (povšimnite si na fotografiách indukčnú cievku), NFC a odolnosť voči vode a prachu. Otázkou ostáva, či Motorola podobné zariadenie prinesie aj do Európy.

foto: weibo.com

Je paradoxné, že v prieskumoch býva hardvérová QWERTY klávesnica označovaná ako prvok, ktorý by súčasní majitelia vo svojich budúcich zariadeniach ocenili najviac. Posledné podobné modely, teda HTC Desire Z alebo séria Motorola Milestone však medzi predajné trháky práve nepatrili.

Zdroj: The Verge (1), (2), Mobile World Live

Diskusia k článku:

Marian 10.09.2013 - 01:41

Boze nech sa vratia qwerty hw klavesnice lebo ja z tymto shitom bez klavesnic do konca zivota nevydrzim...

Celá diskusia 1 príspevok