Samsung Galaxy Gear

Štýlové hodinky, ktoré poslúžia ako doplnok ku kompatibilnému zariadeniu. Na 1,6'' displeji si po spárovaní cez Bluetooth pozriete náhľad správy, e-mailu, prichádzajúci hovor a iné. Nechýba 1,9 Mpix fotoaparát s AF a nahrávaním HD videa. (doplnené o živé fotografie)

Základné parametre:

OS: vlastný

procesor: 800 MHz

grafický procesor: ???

frekvencie: nepodporuje

rozmery: 37 x 57 x 11 mm,

hmotnosť: 74 gramov

displej: Super AMOLED, dotykový (kapacitný), ??? farieb, 320 x 320 b.,uhlopriečka 1,63'' (41 mm)

fotoaparát: fotoaparát 1,9 Mpix, autofókus, nahrávanie HD videa,

predná kamera: nie

pamäť: pamäť 512 MB RAM + 4 GB ROM

globálny prenos dát: nepodporuje

lokálny prenos dát: Bluetooth 4.0,

hudba: iba ovládanie hudby cez spárované zariadenie,

ostatné: akcelerometer, Samsung Apps, ChatON, S Voice, hlasový záznamník, krokomer, stopky, časovač, Find My Device,

batéria: Li-Ion batéria 315 mAh

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: neuvedená / 25. 9. 2013

Neobsahuje/nepodporuje: slot na SIM kartu, xenónový blesk, LED blesk, Wi-Fi, GPS, minimalizácia aplikácií, multitasking, prehliadač dokumentov, HDMI, DLNA,

Softvérová verzia testovaného zariadenia: zatiaľ netestovaný

Obsah balenia: neznáme

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Očakávané hodinky sú na svete. Po týždňoch špekulácií predstavil Samsung na svojej akcii Unpacked 2013 Episode 2, okrem tretej generácie Galaxy Note a novej verzie tabletu Note 10.1, aj štýlový doplnok ku kompatibilným zariadeniam s OS Android, pravdepodobne až od verzie 4.3.

Aj keď na prvý pohľad pôsobia na produktových fotografiách mohutným dojmom, po prvom dotyku s nimi zmeníte názor. Pôsobia ľahko a luxusne. Neutrálny dizajn, kombináciu kovu a plastu určite nikoho neurazia. Hmotnosť je prijateľných 74 gramov.

Samsung Galaxy Gear poslúžia nielen na zobrazenie dátumu a času, ale na 1,63-palcovom Super AMOLED displeji s rozlíšením 320 x 320 bodov si môžete diskrétne pozrieť náhľad doručenej pošty, vidíte kto sa vám snaží dovolať alebo môžete ovládať na spárovanom zariadení hudobný prehrávač. Funkcia Smart Rey zobrazí aktuálne notifikácie. Ak vám nestačí len letmý pohľad na displej, ale potrebujete napísať odpoveď, po aktivovaní aplikácie môžete jednoducho pokračovať v práci na svojom smartfóne. Samozrejmosťou je hlasové ovládanie, slovenčina medzi podporovanými jazykmi nie je. Základné povely v angličtine však pravdepodobne zvládne takmer každý. Vstavaný reproduktor a mikrofon dovolia použiť Galaxy Gear pri hovoroch ako handsfree. Vo vnútri pracuje 800 MHz procesor s 512 MB operačnou pamäťou RAM.

Zaujímavosťou je 1,9-megapixelový fotoaparát s automatickým zaostrovaním a nahrávaním HD videa, zabudovaný do vonkajšej časti remienka. Fotoaparát aktivujete jednoduchým gestom, posunutím prsta po displeji zhora na dol. Zíde sa napríklad pri fotografovaní v situácii, kedy chceme byť nenápadní. Veď kto už by fotografoval s hodinkami! Bohužiaľ, videá zhotovíte iba v desaťsekundovej dĺžke. Na uloženie snímok a videí poslúži 4 GB vnútorná kapacita. Automatický zámok zaistí, že po vzdialení viac než 1,5 metra od spárovaného zariadenia sa displej smartfónu alebo tabletu automaticky zablokuje, po priblížení späť sa opäť odblokuje. Medzi funkciami nájdeme i krokomer, stopky alebo časovač. V Samsung Apps bude dostupných niekoľko desiatok aplikácií vytvorených špeciálne pre Galaxy Gear. Batéria s kapacitou 315 mAh ponúkne, podľa výrobcu, 25-hodinovú výdrž, čo určite nie je závratná hodnota. Nabíjanie každý deň vás neminie.

ikona

Recenzia: Samsung Galaxy Gear - parádny darčekŤažko si predstaviť, že by som si ich kúpil, ale ako darček by boli dokonalé. Majú zopár nedostatkov, ale aj niekoľko podstatných predností. Predstavujeme vám prvé múdre hodinky od Samsungu.

Samsung Galaxy Gear budú dostupné v 140-tich krajinách a v šiestich farbách po celom svete už od 25. septembra tohto roku. Cenu sme sa zatiaľ nedozvedeli.

Živé fotografie:

Za zabezpečenie cesty a ubytovania na výstave IFA 2013 ďakujeme spoločnosti Samsung.

Diskusia k článku:

nerd 05.09.2013 - 10:00

pre boha naco to ma fotoaparat?! skor by som ocenil GPS a wifi. jedine co je na nich fajn je design

Rado05.09.2013 - 11:25 Trvalý odkaz

keby stáli 50e tak vtedy by som začal nad nimi uvažovať

Rado05.09.2013 - 11:26 Trvalý odkaz

aha cenu ste nenapísali. Ja som čítal, že cena bola stanovená na 299 USD :D

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease05.09.2013 - 12:32 Trvalý odkaz

Tie sú pekne hnusné. Ale fajn funkcia je to zablokovanie mobilu od 1.5m

Profile picture for user bcrs@azet.sk

RoSta05.09.2013 - 12:44 Trvalý odkaz

som rád, že mám už len jeden telefón, lebo nabíjať dva bola otrava...
toto by ma vrátilo naspäť...

Celá diskusia 9 príspevkov