Apple zverejnil iOS 7 beta 5 pre vývojárov

Spoločnosť uvoľnila piatu beta verziu svojho nového operačného systému. Po vyše týždni tak prináša ďalšie zrýchlenie a drobné grafické úpravy.

Aktualizácia je oficiálnou cestou dostupná pre používateľov, ktorí svoje zariadenie registrovali pod developerským účtom. Over-the-Air (OTA) update má 150 MB a mal by byť dostupný štandartnou cestou cez nastavenia iPhone. Piata beta verzia vychádza súčasne s betou pre Apple TV a vývojárskym prostredím Xcode 5.

Rovnako ako predošlé aktualizácie prináša zrýchlenie celkového chodu systému. Graficky pútavejšie sú aj nové ikony v nastavení, okne hovorov, slider vypínania, či úvodná animácia teraz farebne korešpondujúca s farbou tela konkrétneho iPhone.

K podstatnejším zmenám patrí možnosť selektívne zakázať každej z aplikácií prístup na obrazovku uzamknutia, kvôli bezpečnosti a zobrazovaniu notifikácií. Teoreticky by malo byť možné taktiež klikať na ikony a zložky ešte počas behu animácií, od čoho si zrejme Apple sľubuje navodenie pocitu ešte rýchlejšieho zariadenia. Konečná verzia iOS 7 by sa mala spolu s novým iPhonom objaviť už na jeseň.

Prečítajte si: Apple predstavil iOS 7 (10. 6. 2013)

Update iOS7 beta 5obr: 9to5mac

Zdroj: 9to5mac

Diskusia k článku:

Začať diskusiu