Webová verzia Google Play v novej podobe

Po redizajne mobilnej aplikácie prišiel rad aj na jej webovú podobu. Google Play umožňuje napríklad pohodlnú inštaláciu priamo z internetového prehliadača. Predaja hudby či filmov sa však na Slovensku naďalej nedočkáme.

Google už na májovej developerskej konferencii Google I/O 2013 sľúbil, že vzhľad aplikácie Play, ktorú nájdeme v každom Android telefóne, prenesie aj do jej webovej podoby. Stalo sa tak včera, a zmenená podoba by sa mala postupne začať zobrazovať všetkým používateľom.

Redizajn stavil na prehľadnejšiu a minimalistickejšiu podobu, screenshoty jednotlivých aplikácií sú teraz väčšie a vidno ich viac naraz. Došlo aj k preusporiadaniu jednotlivých položiek s informáciami, prekvapivo však zmizol graf, zobrazujúci vývoj počtu stiahnutí aplikácie za posledné obdobie.

Hoci väčšina z nás pravdepodobne najčastejšie na Play pristupuje priamo z aplikácie vo svojom smartfóne či tablete, webové rozhranie umožňuje pohodlnejšie vyhľadávanie a inštaláciu aplikácií priamo z internetového prehliadača v počítači. Po prihlásení vašim Google účtom je možné aplikáciu okamžite nainštalovať nezávisle na tom, či máte zariadenie pri sebe, je pripojené k Wi-Fi alebo iba mobilným dátam.

Zverejnené produktové a promo fotografie v súvislosti s updatom však opäť pripomínajú rozdiely medzi jednotlivými krajinami. Ako vidno na screenshotoch nižšie, na Slovensku ponuku Filmy & TV, Hudba, Knihy, Časopisy a Zariadenia v ľavom stĺpci neuvidíme. “Naša” ponuka je výrazne chudobnejšia, kedže z Play môžeme sťahovať a kupovať zatiaľ stále iba aplikácie. Slovenské zastúpenie Google už dávnejšie uviedlo, že rozšírenie funkcií nie je závislé iba od rozhodnutia vedenia spoločnosti. Najviac času zaberie práve riešenie licencií a komunikácia s príslušnými orgánmi v každej novej krajine, ako tomu bolo aj v prípade spúšťania služby Street View u nás.

Zdroj: Engadget

Diskusia k článku:

mabrik 16.07.2013 - 16:22

Čo je ale horšie, že už nie sú zobrazované povolenia, ktoré aplikácia vyžaduje.

Martin16.07.2013 - 17:07 Trvalý odkaz

Vypíše Ti ich, keď klikneš na "install"

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne16.07.2013 - 17:28 Trvalý odkaz

Este vacsi chaos.. na prehladnost iTunes store sa market stale nechyta.. :(

mabrik16.07.2013 - 17:36 Trvalý odkaz

A nie je to trochu neskoro?
Predtým som si pozrel požiadavky aplikácie a ak ich mala pre mňa neprijateľné, hľadal som ďalej.
Teraz musím byť prihlásený, aby som mohol inštalovať a zistiť, že takúto aplikáciu nechcem. Len ďalšie špehovanie.

Celá diskusia 14 príspevkov