getFarmer - nájdite si svojho farmára

Slovenský startup projekt chce pomocou mobilnej aplikácie spojiť nakupujúcich s lokálnymi drobnými chovateľmi a menšími farmami. Cieľom je podpora domácich potravín.

Autori projektu vravia, že na Slovensko dovážame čoraz viac potravín, ktoré však dokážeme vypestovať a spracovať aj doma. Ich aplikácia getFarmer by mala spájať používateľov s miestnymi farmármi predávajúcimi kvalitné a čerstvé potraviny. Tí by tak nemuseli predávať iba prostredníctvom sprostredkovateľov.

Tím getFarmer momentálne čaká vytváranie databázy používateľov a produktov ako aj tvorba Android aplikácie, ktorej by sme sa mali dočkať koncom septembra. O mesiac neskôr je plánovaná aplikácia pre iOS zariadenia. Po nasadení na Slovensko by autori chceli pracovať aj na celosvetovom rozšírení a individuálnych úpravách aj pre iné odvetvia služieb.

Na aplikácii pracujú aj vďaka podpore Fondu inovácií a technológií, odkiaľ získali výhru tisíc eur v rámci podpory mikroekonomiky regiónov. Ten podporuje malých a stredných podnikateľov a startupy v rámci prorastových opatrení vlády. Mladým vývojárom majú radiť aj úspešní podnikatelia a manažéri ako mentori.

fotka

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Fizzy 16.07.2013 - 11:57

Podporujem tuto myslienku. Na webe je vela takychto stranok, kde ponukaju ludia produkty z dvora, ale ani jedna nema silu "prerazit" do povedomia vacsej masy. Ci uz farmarov alebo zakaznikov.

Richard Hombauer16.07.2013 - 19:19 Trvalý odkaz

aj ja si to nainstalujem hned, ako to bude mozne. vajicka a hydinu uz v obchode takmer ani nekupujeme.

Celá diskusia 2 príspevky